Åke Sundvall utvecklar stadskvarter mitt emot nya tunnelbanan i Barkarbystaden

Åke Sundvall utvecklar stadskvarter mitt emot nya tunnelbanan i Barkarbystaden

Järfälla kommun och Åke Sundvall tecknar köpe- och exploateringsavtal för ett stadskvarter om 25 500 kvm BTA med bostäder, kontor och ett stort kommersiellt innehåll mitt emot den kommande tunnelbanan i expansiva Barkarbystaden. Åke Sundvall investerar för tredje gången i Barkarbystaden och utvecklar den här gången ett kvarter som kommer att bidra till ett livskraftigt och sprudlande stadsliv vid Barkarbystadens framtida tunnelbanestation.


Kvarteret om totalt 25 500 kvm kommer att innehålla

  • Drygt 300 bostäder: lägenheter och stadsradhus i form av bostadsrätter, ägarlägenheter och hyresrätter.
  • 15 lokaler om 3 600 kvm i gatuplan för restauranger, närservice och butiker.
  • 1 200 kvm kontorslokaler.

– Det är ett fint kvitto för Järfälla kommun och för Barkarbystaden att Åke Sundvall väljer att investera här för tredje gången. De har tidigare byggt två mycket omtyckta och prisbelönta kvarter här och jag ser fram emot att se deras nya kvarter växa fram med arbetsplatser, restauranger, caféer och butiker som kommer att förgylla stadslivet för de som bor, lever och arbetar i Barkarbystaden, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Åke Sundvall har sedan många år ett stort engagemang som ankarbyggherre i Barkarbystaden.

– Det är oerhört roligt att få förnyat förtroende från Järfälla kommun och möjlighet att skapa nya attraktiva stadsdelar. Barkarbystaden är en otroligt spännande plats att vara med och utveckla. Precis som i alla våra projekt är det viktigt för oss att ha fokus på att skapa ett omtyckt område där människor trivs och kan utvecklas, säger Johan Lins vice vd för Åke Sundvall och projektutvecklingschef.

Byggstart planeras till slutet 2021 och första inflyttning sker under 2024.

Kvarter Atlas, kommer bli en del av Barkarbystadens hjärta och vara navet för allt som händer i området. Läget mitt emot tunnelbanan, med mataffär, kontor, flera restauranger och butiker i huset kommer naturligt vara platsen där allt händer och erbjuda ett modernt boende med allt inom räckhåll, avslutar Sarah Segerman projektchef för kvarteret.

Om avtalet

Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av mark med Åke Sundvall avser fastigheten Barkarby 2:63 inom detaljplan för Barkarbystaden III.

Godkännande av överenskommelse med Åke Sundvall i Barkarbystaden 1 AB och Åke Sundvall i Kv 21 AB om exploatering med överlåtelse av mark togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 6 september. Beslut om godkännande tas i kommunfullmäktige i Järfälla måndagen den 20 september.

Om Barkarbystaden

Enligt avtal om utbyggnad av tunnelbana till Barkarby ska Järfälla kommun uppföra 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2035. Inom stadsutvecklingsområdet Barkarby pågår utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden I, Barkarbystaden II, Barkarbystaden III, Barkarbystaden IV, Barkarbystaden X, Veddesta I, Veddesta III samt detaljplanearbete för detaljplanerna Veddesta II och Veddesta IV.

 

Läs mer om kvarter Atlas här.

För mer information:

Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun, 070-002 49 59

Hanna Lindskog, vd Åke Sundvall Byggnads AB: 08-505 580 05

Johan Lins, vice vd Åke Sundvall AB: 08-505 580 27