Apoteksgruppen väljer Åke Sundvalls kvarter Atlas i Barkarbystaden

Apoteksgruppen väljer Åke Sundvalls kvarter Atlas i Barkarbystaden

Mittemot Sveatorget med sin tunnelbaneuppgång bygger Åke Sundvall kvarter Atlas, som planeras för att bli Barkarbystadens kommande mittpunkt. Nu står det klart att även Apoteksgruppen ansluter med butik till kvarteret.


Kvarteret har ritats av DinellJohansson och kommer i markplan erbjuda ett pulserande stadsliv med restauranger, caféer och butiker. Atlas kommer även rymma 160 platser i co-working miljö och en helt ny Hemköpbutik med delidisk. I kontrast till det florerande stadsliv som omger kvarteret har en stor och grönskande innergård planerats till de 300 Svanenmärkta bostäder som också finns i Atlas.

– Vår vision med kvarteret är att skapa en plats som underlättar i vardagen för alla i Barkarbystaden i kombination med boende som erbjuder såväl stadspuls som harmoni. Vi ser redan hur den mix av aktörer som tänkt etablera sina verksamheter här skapar synergier för att tillsammans kunna bidra till just det, säger Sarah Segerman projektchef på Åke Sundvall.

– Vi vill bidra med en samhällsviktig verksamhet och finnas för att ge god rådgivning för alla boende, besökande och arbetande i Barkarbystaden både vad gäller läkemedel men även förebyggande för en god hälsa samt tillhandahålla apoteksnära produkter, avslutar Aryan Anari, apoteksägare Apoteksgruppen.

Atlas byggstartades i början av december 2021 och preliminär inflytt beräknas till 2024 och kommer erbjuda olika typer av upplåtelseformer. Försäljning av bostadsrätterna görs tillsammans med OBOS, och första etappen bostäder är redan till salu.

 

Klicka här för att läsa mer om Atlas.