HEBA Fastighets AB och Åke Sundvall Byggnads AB ingår ett projektsamarbete

HEBA Fastighets AB och Åke Sundvall Byggnads AB ingår ett projektsamarbete

HEBA och Åke Sundvall har tecknat avtal som omfattar ett samägt bolag (50/50) med avsikt att uppföra bostadsrätter i Bredäng. Projektet ligger naturskönt på en höjd med strålande panoramautsikt över Mälaren, södra Stockholm och Sätraskogens naturreservat.


Projektet går under namnet Panorama med anledning av att merparten av lägenheterna kommer att åtnjuta vacker utsikt. En skogspromenad bort ligger Mälarhöjdsbadet och boende kommer att ha tillgång till mycket goda kommunikationer med såväl tunnelbana som bil.

– Det här känns extra roligt för oss på HEBA eftersom det både är vårt första bostadsrättsprojekt och samarbetsprojekt. Vi har letat efter en partner som kompletterar våra styrkor och kan ta bolaget till nästa nivå och jag tycker att Åke Sundvalls Byggnads AB är precis den vi letat efter. Vi ser framemot att fortsätta våra diskussioner, inte bara kring samarbeten kring bostadsrätter utan även andra upplåtelseformer och jag hoppas och tror på ett långt och fruktbart samarbete, säger Patrik Emanuelsson, vd HEBA Fastighets AB.

Bostadsrätterna kommer att vara fördelade i tre punkthus med ett underliggande gemensamt garage om totalt ca 10 000 kvm BOA/LOA, och utgör tillsammans en nyproduktion i Bredäng. Planerad byggstart är hösten 2020. Genom avtalet äger parterna 50% vardera av projektet.

– Detta samarbete är såväl utvecklande som roligt då vi båda bär på stolta byggmästartraditioner och våra kunskaper och erfarenheter kompletterar varandra väl. Vi vill skapa bostäder som tillför något extra till området de befinner sig i och som får människor att må bra. Panorama kommer att passa väl in i denna ambition och vi ser fram emot att bygga detta projekt tillsammans med HEBA, säger Martin Sundvall, VD på Åke Sundvall Byggnads AB.

Avtalet är tecknat mellan dotterbolaget HEBA Fastighetsutveckling AB och Åke Sundvall i Stockholm AB. Nu förs en dialog om fler framtida projektsamarbeten med olika upplåtelseformer och karaktär runt om Stockholm och Uppsala. Läs mer information om projektet Panorama här.

För ytterligare information kontakta:

Patrik Emanuelsson, VD HEBA: 08-442 44 40, eller
Martin Sundvall, VD Åke Sundvall Byggnads AB: 08-505 580 04
___________________________________________________________________
Om HEBA
HEBA:s affärsidé är att erbjuda sina hyresgäster en hög servicenivå, ett attraktivt och tryggt boende med fokus på Stockholmsregionen genom ett långsiktigt ägande, engagerad förvaltning och fastighetsutveckling. HEBA är sedan år 1994 noterat på Nasdaq Stockholm AB, Nordic Mid Cap. Ytterligare information om bolaget finns på www.hebafast.se

Om Åke Sundvall
Åke Sundvall är ett familjeföretag i tredje generation som utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter i Stockholm och Uppsala samt i Skåne genom dotterbolag. Sedan 1942 har vi varit med och satt prägel på stadsbilden i de områden vi verkar. Vi lägger stor vikt på att utgå från varje plats unika förutsättningar för att tillföra staden hus med kvalitéer som sätter prägel på kvarteret och får människor att trivas. Åke Sundvall förvaltar ca 500 bostäder och har drygt 3000 bostäder i projektportföljen som ska byggas i de områden där vi verkar. Läs mer om Åke Sundvall på  www.akesundvall.se