Nya bostadsrätter i norra Rosendal

Några kilometer söder om Uppsalas stadskärna växer en av Sveriges mest innovativa stadsdelar fram – norra Rosendal.

Norra Rosendal Kv E Hyresrätter
Färdigställt
I produktion

Norra Rosendal Kv E Hyresrätter

I Norra Rosendal bygger vi ett nytt kvarter om 146 yteffektiva och klimatsmarta hyresrätter.
Läs mer och anmäl intresse
Verket i norra Rosendal
Till salu
Till salu

Verket i norra Rosendal

159 smarta och Svanenmärkta bostäder i Uppsalas nyaste stadsdel
Läs mer och anmäl intresse

Några kilometer söder om Uppsalas stadskärna växer en av Sveriges mest innovativa stadsdelar fram – norra Rosendal. Det som tidigare var ett militärt övningsområde och golfbana förvandlas nu till ett lummigt bostadsområde med närhet till både citypuls och skogspromenader.

Förutom bostäder byggs i området grundskola, förskola, vårdcentral, park, träningshall och torg. Goda kommunikationer till Uppsala resecentrum gör läget optimalt även för den som pendlar.

Flytta till ett område med mer plats för livet – välkommen att köpa din nya bostad i norra Rosendal.

Historia

Anrika Uppsala är antagligen mest känt för sina universitet, sin ståtliga domkyrka och arvet efter Carl von Linné. Strax söder om stadskärnan – på Rosendalsfältet – växer den nya stadsdelen norra Rosendal fram. Under Karl XI:s tid var platsen ett militärt övningsområde med skjutfält och på senare dagar har det varit golfbana. 

Starten för Rosendal som bostadsområde började 2009, när dåvarande fastighetsdirektören letade efter platser för nya idrottsanläggningar i Uppsala. Södra Rosendal fick då en egen detaljplan och där gick startskottet för det nya området. 

Rosendal ingår även i ett av landets tolv stadsbyggnadsprojekt som jobbar med att ta fram ett svenskt certifieringssystem för hållbar stadsutveckling. Och just hållbarhet är även Åke Sundvalls ledstjärna i arbetet med utvecklingen av våra bostäder i norra Rosendal. 

Varför bo i norra Rosendal?

Som Sveriges fjärde största stad och med ett starkt student- och kulturliv är Uppsala en mycket populär stad att både bo i och flytta till. Stadens centrala läge i landet gör Uppsala till en naturlig mötesplats för människor och företag från hela världen.

Norra Rosendal är en utmärkt utgångspunkt till det mesta Uppsala har att erbjuda. Här bor du även nära naturen med vackra Stadsskogen runt knuten – perfekt för dig som uppskattar gröna promenader eller löpturer. Med cykel eller buss tar du dig dessutom enkelt ut till Mälaren.

Allt fler vill investera i klimatsmarta boenden. Våra nyproducerade lägenheter i den norra delen av Rosendal har stort fokus på energiprestanda och inomhusklimat. Genomtänkta miljöer och välbyggda klimatsmarta bostäder ska underlätta för dig att leva en hållbar livsstil. Norra Rosendal är alltså ett perfekt område för dig med siktet inställt på framtiden. 

Kommunikationer 

I Uppsala är det för de flesta cykeln som gäller och så även i norra Rosendal. Området anpassas för cyklister och en cykelresa i behaglig takt till centrala Uppsala tar drygt tio minuter. Vill du inte cykla finns det goda kommunikationer med buss, till Uppsala resecentrum tar det ungefär 25 minuter. 

12 000 Uppsalabor pendlar varje dag till Stockholm. Att kunna ta sig från norra Rosendal till Uppsala resecentrum på cirka 25 minuter är därav något som underlättar för många. Med nära till E4:ans påfart har området också ett bra pendlarläge för bil. 

Just nu planeras dessutom en spårvagnslinje genom Uppsala och stationer kommer a finnas både i och nära norra Rosendal. 

Mat och dryck

Rosendal 17 Kök och Bar
En härlig kvartersrestaurang som serverar det bästa från medelhavet. Mysig atmosfär och väldigt trevlig personal. Deras tzatziki och souvlaki ska vara något utöver det vanliga. 

Rosendals Sushi
Serverar japanska rätter och autentisk sushi. Härlig kombination av traditionell sushi och moderna inslag i såväl smaker och miljö.

Nära till service
Flera välsorterade livsmedelsbutiker finns i närheten av Rosendal, bland annat vid Norby, Gottsunda, Boländerna och förstås inne i city. I Rosendal planeras dessutom ett nytt torg med restauranger och annan service.

Nöje

I själva Rosendal finns ett brett utbud av idrott-och friskvård, såsom SEB USIF Arena samt flera gym. Vid Rosendals torg öppnar även Uppsalas första nya bibliotek på många år. 

Med cykelavstånd till citykärnan erbjuds shopping för alla smaker. Botanisera i charmiga butiker i kullerstensbelagda kvarter runt Fyrisån och S:t Eriks torg och ta del av ett stort shoppingutbud kring Stora torget där de flesta av stadens gallerior och affärskedjor finns. 

Natur

Stadsskogen 
Stadsskogens naturreservat finns runt knuten och erbjuder flera trevliga motionsspår och möjlighet till svamp- och bärplockning. Under vintern kan du även åka längdskidor här. 

Kronparken
I Kronparken hittar du en av Sveriges mest unika tallskogar. De äldsta tallarna är över 350 år gamla och här finns också Upplands grövsta tall – 30 meter hög och drygt 4 meter i omkrets.