Östra Sala Backe nyproduktion

Känn dig som hemma bland vackra parker i Östra Sala backe.

Knäckepilen_webb
Färdigställda

Knäckepilen

Östra Sala backe

Bostadsrätt
Lägenhet

Antal bostadsrätter 95

Antal rum 1-4 rum och kök

Inflytt 2019

Arkitekt Belatchew arkitekter

Läs mer
Kommande

Sala Backe

Östra Sala backe

Bostadsrätt/Hyresrätt
Lägenhet

Arkitekt White Arkitekter

Miljömärkning Svanen

Läs mer och anmäl intresse

Lediga hyresrätter

Östra Sala backes historia

Vackra och mytomspunna Uppsala är en av Sveriges äldsta städer och sitter på ett värdefullt arv. Betydligt yngre är området runt Östra Sala backe som växer fram strax utanför Uppsalas vackra stadskärna.

För omkring 10 år sedan bestod detta område bara av en lång kraftledning. År 2006 kom Uppsala kommun, Svenska kraftnät och Vattenfall överens om ta bort denna, vilket gav Uppsala kommun möjlighet att börja utveckla området till något betydelsefullt.

År 2010 började ett utvecklingsprogram tas fram och året därpå godkändes programmet, vilket var starten för vår nyproduktion i Östra Sala backe. Visionen var att skapa något som tillför nya kvaliteter i boende- och stadsmiljön samt fungera som en knytpunkt mellan de närliggande stadsdelarna.

Knäckepilen_webb

Varför köpa bostad i Östra Sala backe?

Som boende i Uppsala har du närhet till allt från museer och kulturarv till puls, shopping, mat och dryck. Uppsala är en oerhört populär stad att bo i – inte minst för studenter över hela landet.

Strax utanför stadskärnan växer Östra Sala backe fram och ska erbjuda en kombination av bostäder och arbetsplatser med människan i centrum. Målet är att skapa en mer attraktiv stadskärna där det ska vara enkelt att ta sig fram med både bil, cykel och kollektivtrafik. Ett o

Kommunikationer till och från Östra Sala backe

Att ta sig till Uppsala från Stockholm är enkelt. Direkttåget går regelbundet vilket gör att många väljer att pendla mellan städerna. Som boende i Östra Sala backe går det därför utmärkt att arbeta i Stockholm under vardagarna. Runt Östra Sala backe byggs smidiga promenad- och cykelvägar som ska bidra till att öka andelen cykelresor i Uppsala.

Det är dessutom mycket enkelt att ta sig runt med både buss och bil runt staden. Bussarna kommer att få ett eget körfält och ta dig till Uppsalas stadskärna på nolltid.

E4 ligger i nära anslutnings till området vilket gör det smidigt att pendla med bil.

Uppsala domkyrka

Uppsala domkyrka är inte bara oemotståndligt vacker – den är även Skandinaviens största och högsta kyrka. Den ståtliga byggnaden är definitivt värt ett besök bara för dess vackra byggnad, men det hålls även gudstjänster och konserter av olika slag regelbundet.

Mer info om Domkyrkan här

Våra områden i Uppsala