Hyr studentboende Stockholm

Här hittar du våra studentboenden i Stockholm. Våra studentlägenheter är inte bara funktionella bostäder, med smarta och yteffektiva lösningar, det är också hus som utmärker sig. Tensta Torn i norr med sina 18 våningar och Maja och Knekten i södra Stockholm som både sticker ut och smälter in.

Lediga hyresrätter

Tensta Torn

Tensta

Studentlägenhet
Lägenhet

Antal bostäder 243

Antal rum 1-2 RoK

Arkitekt Belatchew Arkitekter

Läs mer och anmäl intresse
Lediga hyresrätter

Maja och Knekten

Gubbängen

Studentlägenhet
Lägenhet

Antal bostäder 97

Antal rum 1-2 RoK

Miljömärkning Svanenmärkt

Arkitekt Utopia Arkitekter

Läs mer och anmäl intresse

Lediga hyresrätter

Studentlägenheter i Stockholm

I våra studentbostäder i Stockholm bor du som student yteffektivt med modern inredning och ytsmarta lösningar. Generösa tvättstugor, postfack i entrén, bra med cykelförvaring. Dessutom är närhet till tunnelbana som tar dig runt i Stockholm är gemensamt för våra studentboenden i Stockholm. I norra Stockholm har erbjuder vi studentbostäder i det prisbelönta studentboendet Tensta Torn. Studentbostäderna i södra Stockholm heter Maja och Knekten som både sticker ut och smälter in i omgivningen.

På denna sida hittar du information om vad som krävs för att få hyra en studentlägenhet av oss. Du hittar även vilka lediga studentboenden vi har att erbjuda just nu.

Åke Sundvall_Tensta Torn_köksförvaring

Sök studentlägenhet i Stockholm

För att få en studentbostad i Stockholm som ägs och förvaltas av Åke Sundvall krävs det att du studerar på minst halvtid och inte har några betalningsanmärkningar sedan tidigare. Vi ber ibland också om referenser från tidigare hyresvärdar.

På sidan för våra studentbostäder i södra Stockholm, Maja och Knekten, hittar du information om hur du ansöker om en studentbostad.

På sidan för Tensta Torn hittar du mer information om hur du söker en studentlägenhet i norra Stockholm.

Bo bekvämt i våra studentlägenheter

Våra studentbostäder i Stockholm är moderna och nyproducerade. Det innebär att du bor i ett studentboende som är planerat för att rymma många funktioner på liten yta. Våra minsta studentlägenheter har plats för matbord, arbetsyta och säng för en person. I de större studentbostäderna kan två studenter bo tillsammans, dessa studentboenden är planerade med ett extra rum.

Studentboende i södra Stockholm

I vårt studentboende i södra Stockholm, Maja och Knekten, bor du med tunnelbanan bokstavligen som närmaste granne. Husen rymmer stora cykelförråd och gemensamma tvättstugor i markplan. Båda husen byggdes 2018 och är Svanenmärkta. Det innebär att såväl dagsljus, temperatur och materialval är godkända och rekommenderade enligt Svanens miljömärkning.

Se bilder och läs mer om Maja och Knekten här.
Tensta Torn

Studentboende i norra Stockholm

I norra Stockholm bor du som student i Tensta Torn med all tänkbar närservice utanför dörren. Tunnelbanan ligger ett stenkast från ditt studentboende och den tar endast 19 minuter till T-centralen. Här finns studentbostäder för en person, men det finns också bostäder för två som vill bo tillsammans i en lägenhet.

Se bilder och läs mer om studentboendet i Tensta Torn

Vanliga frågor om studentbostäder i Stockholm

Hur ställer man sig i kö till studentbostad?

Du måste kunna uppvisa giltigt studieintyg på att du studerar på minst halvfart. Det innebär att du måste ha blivit antagen till din utbildning, eller inom kort kommer bli antagen, innan du söker studentlägenhet. Vid varje terminsslut och början har vi nya studenter som flyttar in i huset. Det innebär att det kan finnas lediga studentlägenheter både under och mellan terminer.

Vad är skillnaden på hyreslägenhet och studentlägenhet?

Skillnaden på en studentbostad och en hyresrätt är att du för att få hyra en studentbostad måste kunna uppvisa giltigt studieintyg som intygar att du studerar på minst halvfart.

Får man bo två personer i en studentlägenhet?

I våra studentbostäder som är planerade för två studenter får man bo tillsammans. Barn är dock inte tillåtna att bo i våra studentboenden.

Får man bo i en studentbostad om sommaren och/eller mellan terminer?

Ja, i våra studentboenden får du lov att bo även mellan terminer. Det vill säga när det är sommaruppehåll i studierna samt under julledighet.

Hur lång uppsägningstid har studentlägenheterna?

Vi har tre månaders uppsägningstid på våra studentbostäder i Stockholm.