Hyresrätter i Stockholm

Vill du hyra lägenhet i Stockholm? Vi förvaltar och hyr ut hyresrätter i Stockholms innerstad. Bland våra bostäder finns små yteffektiva ettor till större lägenheter med flera rum och kök. I vissa av våra fastigheter i finns garage och till de allra flesta av våra lägenheter finns ett externt förråd. I Stockholm förvaltar och hyr vi även ut studentlägenheter. Vi har ett studentboende i Tensta i norra Stockholm och två studenthus i Gubbängen, södra Stockholm.

Postlådor Tensta Torn
Färdigställda

Panorama

Bredäng

Bostadsrätt/Hyresrätt
Lägenhet

Antal bostäder 199

Miljömärkning Svanenmärkt

Arkitekt Södergruppen Arkitekter

Inflytt 2022 och 2023

Läs mer
Kommande

Bruket i Klockelund

Farsta

Bostadsrätt/Hyresrätt
Lägenhet

Antal bostadsrätter ca 42

Antal hyresrätter ca 82

Preliminär inflytt Q3 2025

Arkitekt Bergkrantz

Miljömärkning Svanenmärkt

Läs mer och anmäl intresse
Lediga hyresrätter

Atlas

Barkarbystaden

Hyresrätt
Lägenhet/Radhus

Antal bostäder Drygt 300

Inflytt (från och med) mars 2024

Rum 1-5 RoK

Arkitekt DinellJohansson

Miljömärkning Svanenmärkt

Läs mer och anmäl intresse
Lediga hyresrätter

Tensta Torn

Tensta

Studentlägenhet
Lägenhet

Antal bostäder 243

Antal rum 1-2 RoK

Arkitekt Belatchew Arkitekter

Läs mer och anmäl intresse
Lediga hyresrätter

Maja och Knekten

Gubbängen

Studentlägenhet
Lägenhet

Antal bostäder 97

Antal rum 1-2 RoK

Miljömärkning Svanenmärkt

Arkitekt Utopia Arkitekter

Läs mer och anmäl intresse
Lediga hyresrätter

Kasvakten vid Vårbergstoppen

Vårberg

Hyresrätt
Lägenhet

Antal rum 1-4 RoK

Antal bostäder 300

Miljömärkning Svanenmärkt

Arkitekt OWC

Läs mer
Kommande

Kvarter 7&9

Barkarbystaden

Bostadsrätt/Hyresrätt
Lägenhet

Antal bostäder Drygt 500

Miljömärkning Svanenmärkt

Bostadstyp Bostadsrätt, hyresrätt och ägandelägenheter

Arkitekt BAU

Läs mer och anmäl intresse
Kommande

Stora Sköndal

Stora Sköndal

Bostadsrätt/Hyresrätt
Lägenhet

Antal bostadsrätter 390

Antal hyresrätter 360

Miljömärkning Svanenmärkt

Arkitekt Tham Videgård

Läs mer och anmäl intresse
Kommande

Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden

Norra Djurgårdsstaden

Hyresrätt
Lägenhet

Antal hyresrätter 120 st

Miljömärkning Svanenmärkt

Läs mer och anmäl intresse

Lediga hyresrätter

Hyra lägenhet i Stockholm

På denna sida samlar vi information för dig som vill hyra lägenhet i Stockholm. Här finns lediga men även kommande hyresrätter som finns att hyra idag, eller som vi planerar att bygga i framtiden. Vi bygger och planerar nyproducerade hyreslägenheter i flera delar av staden och vill ha möjlighet att erbjuda boende i norra Stockholm, innerstaden och södra Stockholm.

De flesta av våra nyproducerade hyresrätter i Stockholm har balkong eller uteplats. Dessutom finns ofta möjlighet att parkera bilen i huset eller anslutning till huset. I vissa av våra hyreshus kan du hyra garageplats eller parkering.

Gårdsbild från Klockelund

Nyproduktion av hyresrätter

Vi utvecklar, bygger och förvaltar bland annat nyproducerade hyresrätter i Stockholm. Det är hyreslägenheter med stora ambitioner som är planerade för olika delar av livet. Vitvaror, materialval och färgsättning är moderna och godkända enligt Svanens krav, då alla våra bostäder sedan 2018 i nyproduktion är Svanenmärkta.

Hyresrätter i norra Stockholm

I kvarter Atlas finns cirka 300 nyproducerade hyreslägenheter. De flesta av lägenheterna har balkong eller uteplats och samtliga har tillgång till den grönskande innergården. I huset finns ett garage med möjlighet att hyra parkering och tillgång till hiss direkt från bilen till din våning. Här kan du läsa mer om lediga bostäder att hyra i Barkarbystaden.

Mitt i Tensta står Tensta Torn ståtligt och kikar ut över staden. Detta är vårt första hus med studentbostäder i Stockholm, som vi både utvecklat, byggt och nu förvaltar och hyr ut till studenter. Här finns 243 studentbostäder med direkt anslutning till Stockholm City genom tunnelbanan som stannar strax intill. Är du intresserad av studentbostäder i Stockholm hittar du mer information här.

Hyresrätter i södra Stockholm

I vackra Klockelund planerar vi för hyresrätter med närhet till gröna områden, goda kommunikationer och Stockholms City. Läs mer om att hyra en av våra nyproducerade hyresrätter i södra Stockholm på Brukets sida.

I Gubbängen finns våra studentboenden Maja och Knekten. Två Svanenmärkta hus som erbjuder studentbostäder i södra Stockholm, med närhet till närservice, tunnelbana och Stockholm City. Här bor du som student nära Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), Södertörns högskola och Karolinska Institutet.

Bostäder att hyra i Stockholms innerstad

I vår förvaltning har vi cirka 200 hyresrätter i Stockholms innerstad. I vårt förvaltningsregister kan du se vilka hyreshus som ingår i vårt bestånd.

Se vårt fastighetsregister här

Så hyr du bostad i Stockholm

För att hyra en hyreslägenhet i Stockholm av Åke Sundvall behöver du ansöka om bostaden, ansökningen skiljer sig mellan olika hyreshus. Information om hur du ansöker om en hyresrätt hos oss står på fastighetens sida.

Utöver att ansöka om en hyresrätt behöver du uppfylla våra kriterier för att bli godkänd som hyresgäst. Kriterierna skiljer sig åt om du söker en studentbostad i Stockholm eller en hyresrätt. Generellt för att få hyra en hyresrätt av oss gäller det att ha goda hyresreferenser och inga betalningsanmärkningar.

Vanliga frågor om att hyra lägenhet i Stockholm

Här försöker vi svara på de vanligaste frågorna vi får kring att hyra bostad.

Vad kostar en nyproducerad hyresrätt i Stockholm?

Hyran för en hyresrätt baseras på antalet kvadratmeter som bostaden är, vilken standard lägenheten har samt vilket område den ligger i – vilket innebär att det inte finns ett unisont svar på vad en nyproducerad hyresbostad kostar.

Hur kan man få förstahandskontrakt i Stockholm?

Vi förmedlar våra hyreskontrakt via HomeQ, Stockholms bostadsförmedling eller via vår egen förvaltning. På respektive hus hemsida ser du hur du ansöker om en hyresrätt med förstahandskontrakt i Stockholm.

Hur hittar man en hyresrätt i Stockholm?

Vår förvaltning har ett hundratal hyresrätter i Stockholms innerstad och omnejd. På vår hemsida hittar du lediga lägenheter och bostäder som vi planerar för nyproduktion inom de kommande åren. För att få ett förstahandskontrakt måste du uppfylla våra kriterier och ansöka om en lägenhet via aktuell förmedlare.

Hur får man bostad som student?

Studenter i Stockholm har möjlighet att bo i våra studentboenden Tensta Torn och Maja och Knekten. För att få en studentbostad i Stockholm via Åke Sundvall, måste du studera på minst halvtid och ha goda hyresreferenser. Du hittar lediga studentbostäder i Stockholm här.