Slakthusområdet – Stockholms egna ”Meatpacking district”

Slakthusområdet – Stockholms egna ”Meatpacking district”

Se bilder
Slakthusområdet – Stockholms egna ”Meatpacking district”

Är du intresserad av Slakthusområdet – Stockholms egna ”Meatpacking district”?

0 / 0

Slakthusområdet – Stockholms Meatpacking district

-

Bostadsrätt

-

Lägenhet/Radhus

Slakthusområdet ska utvecklas från ett industriområde till en urban destination för mat, kultur, evenemang, boende och arbete. Här planerar Stockholms stad för cirka 4 000 nya bostäder med varierande utseende och för olika typer av hushåll samt cirka 9 000 arbetsplatser, verksamheter och handel. Ambitionerna är höga för att tillvarata kulturhistoria samtidigt som nya mötesplatser, boende och en levande livsstilskultur ska skapas.

  • Antal bostadsrätter

    ca 100

  • Miljömärkning

    Svanenmärkt

  • Arkitekt

    Jägnefält Milton

Åke Sundvall ska bygga ca 100 lägenheter och stadsradhus där vårt kvarter är en del av Slakthusområdets öppna och varierande landskap. Med anledning av detta har vi valt att skapa ett publikt stråk genom kvarteret istället för en sluten gård. Stråket tillför ett varierat gatuliv och känns igen från promenader genom dagens Slakthusområde.

Åke Sundvall har en hög arkitektonisk ambition i sina bostadsprojekt och utgår alltid från platsens unika förutsättningar. I detta projekt har vi valt att samarbeta med arkitekterna Jägnefält Milton. Vi fram emot att vara med och skapa nutidshistoria genom ett kvarter med vackra, funktionella och hållbara hus där människor trivs och utvecklas, oavsett om de bor i dem eller bara går förbi. 2030 ska området stå klart och då hoppas vi att stockholmarna anser att detta blivit ett av de mest omtyckta områdena.

Omtanken om framtiden

Omtanken om framtiden

På Åke Sundvall är omtanken om staden och de boende i husen alltid i fokus. Därför bygger vi kvarteret enligt Svanens miljökrav och att husen kommer Svanenmärkas när de är klara. Det innebär att Svanen kontrollerar bygget ur ett livscykelperspektiv – kort och gott granskar de våra val av byggmaterial, energianvändning under byggets gång och husets energieffektivitet, våra arbetsprocesser och den slutgiltiga boendemiljön.

Intresseanmälan