Hotell som får ansiktslyft
Märsta

Åke Sundvall fick förtroende av Fastpartner att bygga om deras hotell i Märsta med ca 130 rum. Byggnaden totalrenoverades med nya installationer och nya ytskikt. Hotellet drivs av kedjan Best Western och färdigställdes under 2016.

Nya vindslägenheter mitt på Östermalm
Kv Hinden 14 och 15

Mitt på Östermalm på Grev Turegatan 55 & 57 har Åke Sundvall, på uppdrag av Ragnar Fors Fastigheter, byggt 4 vindslägenheter. Lägenheterna har entresolplan och fantastiska detaljer bevarade. Varje lägenhet har utgång till en egen terrass och i vissa finns även öppen spis. Detta projekt har visat på Åke Sundvalls förmåga att bevara husens karaktär och samtidigt omsorgsfullt byggt om så att det passar dagens sätt att leva. Åke Sundvalls snickeri har gjort specialdörrar, hatthyllor, garderobslösningar mm; allt i syfte att lyfta fram husets karaktär och tidsanda.

13 radhus i Håga By
Naturen som granne i Håga By utanför Uppsala

I den lilla byn Håga By strax utanför Uppsala har Åke Sundvall uppfört 13 st radhus i bostadsrättsform. Den unika platsen med den fantastiska naturen som granne gör detta boende till något extraordinärt. Radhusen är ca 105 kvm stora och har väldigt smart planlösning med mycket förvaringsmöjligheter. Detta är Åke Sundvalls första projekt i Uppsala och fler kommer det att bli de kommande åren.

Läs mer
Skagershuset – ett hus att vara stolt över
Årsta

Skagershuset består av 33 lägenheter med underliggande garage. Huset är helt byggt i trä med en vacker cederträfasad som kommer åldras med värdighet i det gamla klassiska tegelområdet. Projektet är vinnare av årets Stockholmsbyggnad 2014.

Läs mer
Skogsterassen
26 rad och kedjehus på Kistahöjden

Uppe på Kistahöjden har Åke Sundvall uppfört 7 stycken kedjehus och 19 radhus om 5 RoK. Husen är i två våningar med egen mindre tomt och uteplatser.

Nytt bibliotek och kulturhus i Märsta Centrum
Märsta

Åke Sundvall har byggt ett nytt bibliotek och kulturhus i Märsta centrum på uppdrag av Fastpartner. Projektet markerar inledningen av en större förändring av Märsta centrum som har och kommer att genomföras.

Ängsnäs Glänta
Huddinge

Ängsnäs Glänta är ett nytt attraktivt bostadsområde i Huddinge. 2014 vann projektet Huddinge kommuns skönhetspris.

Läs mer
Stambyte i vår egen fastighet
Döbelnsgatan

På Döbelnsgatan 64 stamrenoverades vår egen fastighet med 12 lägenheter och ett antal lokaler under 2015. I denna typ av projekt ställs det stora krav på planering och omtanke för de boende och kontorshyresgäster.

Ny förskola i Ör
Sundbyberg

Åke Sundvall har fått i uppdrag av Sundbyberg Stad att bygga en förskola i Ör. Byggnaden ska uppföras enligt certifieringen Miljöklassad Byggnad nivå guld, vilket ställer höga krav på materialet och byggprocessen.

Rica Hotel Stockholm
Stockholm

Under 2012 får Rica Hotel Stockholm en omfattande uppfräschning. Hotellet, som ligger i Frälsningarméns lokaler, har 292 rum med toppläge på Slöjdgatan mitt i Stockholm city.

Kv. Fabriken
Stockholm

I Frälsningsarméns sekelskiftsfastighet vid Hornstull har Åke Sundvall stambytt sjuttio lägenheter, samt inrett vinden till fyra attraktiva våningar. Inflyttning skedde i december 2012.

Kv. Trondheim
Husby

På uppdrag av Svenska Bostäder har Åke Sundvall renoverat cirka 100 bostäder på Trondheimsgatan i Husby. Projektet på Trondheimsgatan är en del av Järvalyftet – ett politiskt initiativ för att öka attraktionskraften i miljonprogramsområdena kring Järvafältet.

Ulriksdals begravningsplats
Ulriksdal

Åke Sundvall har, i rollen som byggnadsentreprenör, gett Ulriksdals begravningsplats en ekonomibyggnad värd platsens storslagna natur. Foto: Åke E:son Lindman

Kv. Soldaten
Stockholm

Lägenheterna i fastigheten Soldaten 13 på Folkungagatan har genomgått en omfattande renovering och förråden på vinden har inretts till attraktiva vindsvåningar. De boende på Soldaten 13 kan efter renoveringen glädjas åt en tystare hemmiljö och friskare inomhusluft.

Kv. Spolen 4
Hägersten

Bostadshus i modern arkitektur på totalentreprenad åt Hyrenta Mariehäll AB. Huset, som har en bruttoarea om ca 2.600 kvm, ligger väl anpassat till befintlig bebyggelse och innehåller 24 bostadsrätter.

Kv. Långskeppet 2
Norra Ängby

Åke Sundvall har i egen regi uppfört tre bostadshus om totalt 62 bostadsrättslägenheter i kvarteret Långskeppet 2, Brf Ängby Backe, på Björketorpsvägen i Norra Ängby.

Kv. Isprinsessan
Stockholm

Totalrenovering av 7500 kvm; bl.a. flerfunktions-nät för digitala tjänster, ny hiss, uppvärmning genom fjärrvärme och vattenburna sektionsradiatorer.

Kv. Farao
Solna

Åke Sundvall har under åren 2000-2001 rivit en befintlig fastighet i kvarteret Farao i Solna och därefter byggt ett nytt kontorshus på totalentreprenad.

Kv. Bocken
Stockholm

Ombyggnad av detta ca 100 år gamla hus som tidigare helt saknade mekanisk ventilation var tvunget att ske på ett mycket varsamt sätt. Den extremt trafikerade miljön i anslutning till huset krävde även mycket god planering.

Kv. Stallmästaregården
Stockholm

Åke Sundvall har uppfört ny hotelldel som sammanbyggts med anrika Stallmästaregården. Erhöll Stockholms läns Hembygdsförbunds pris år 2000.

Hallonbergsplan
Solna

Åke Sundvall har utfört de förberedande bygg- och rivningsarbetena när ventilationssystemet i Hallonbergens centrum byggdes om.

Kv. Bergamotträdet
Stockholm

Paradvåningarna i det pampiga 1800-talshuset vid Kungsholmstorg återfick sin glans i och med att kontorslokaler och vind har gjorts om till lägenheter.

Kv. Storkvarnen
Rinkeby

På uppdrag av Svenska Bostäder, skapade Åke Sundvall ett energisnålt framtidsboende i Rinkeby.