Lägenheter och stadsradhus i Slakthusområdet

Se alla bilder
Anmäl intresse

Slakthusområdet – Stockholms egna ”Meatpacking district”

Slakthusområdet ska utvecklas från ett industriområde till en urban destination för mat, kultur, evenemang, boende och arbete. Här planerar Stockholms stad för cirka 4 000 nya bostäder med varierande utseende och för olika typer av hushåll samt cirka 9 000 arbetsplatser, verksamheter och handel. Ambitionerna är höga för att tillvarata kulturhistoria samtidigt som nya mötesplatser, boende och en levande livsstilskultur ska skapas.

Åke Sundvall ska bygga ca 100 lägenheter och stadsradhus där vårt kvarter är en del av Slakthusområdets öppna och varierande landskap. Med anledning av detta har vi valt att skapa ett publikt stråk genom kvarteret istället för en sluten gård. Stråket tillför ett varierat gatuliv och känns igen från promenader genom dagens Slakthusområde.

Åke Sundvall har en hög arkitektonisk ambition i sina bostadsprojekt och utgår alltid från platsens unika förutsättningar. I detta projekt har vi valt att samarbeta med arkitekterna Jägnefält Milton. Vi fram emot att vara med och skapa nutidshistoria genom ett kvarter med vackra, funktionella och hållbara hus där människor trivs och utvecklas, oavsett om de bor i dem eller bara går förbi. 2030 ska området stå klart och då hoppas vi att stockholmarna anser att detta blivit ett av de mest omtyckta områdena.

Läs gärna mer på Stockholms Stads projektsida för Slakthusområdet.

*Alla bilder är visionsbilder. Slutgiltig gestaltning kan komma att se annorlunda ut efter samråd.

Projektinformation

Område: Slakthusområdet
Bostadstyp: Lägenheter och Stadsradhus
Antal bostäder: Cirka 100
Arkitekt: Jägnefält Milton
Anmäl intresse

Åke sundvall

Varför bo i Slakthusområdet?

Slakthusområdet håller på att utvecklas från ett industriområde till en destination för boende, mat, kultur, evenemang och arbete. Stockholms stad planerar för cirka 4 000 nya bostäder med varierande utseende och för olika typer av hushåll samt cirka 10 000 arbetsplatser, verksamheter och handel.

 

Slakthusområdets tradition förvaltas genom att kulturhistoriskt värdefulla byggnader bevaras och utvecklas för nya ändamål. I staden planeras också för flera parker och torg som tillsammans med nya och äldre bostäder skapar trygga stråk som gör det attraktivt att gå, cykla och åka kollektivt.

 

Nyproducerade bostäder i Stockholms yngsta stadsdel – ett nytt kapitel i Åke Sundvalls 80-åriga historia

Det nyetablerade kulturområdet och de nyproducerade lägenheterna lägger ännu en pusselbit till vår historia. Ända sedan Åke Sundvall grundades för snart 80 år sedan har vi med själ, hjärta och gediget kunnande strävat efter att skapa stadens mest omtyckta områden. Kvarter med vackra, funktionella och hållbara hus där människor och verksamheter kan växa och utvecklas.

 

Vårt miljöarbete – för ett hållbart Slakthusområde

När det gäller Slakthusområdet såväl som övriga stadsdelar där vi bygger är vår vision att skapa stadens mest omtyckta områden. Vackra, funktionella och hållbara boenden där människor kan leva och trivas i friska miljöer. Detta kräver ambitioner på kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Åke Sundvall vill verka för att skapa ett samhälle där människor lever i ekonomisk, ekologisk och social balans. Att ta stort ansvar för miljön och miljösmart byggande är därmed grundläggande för oss. Resurseffektivt byggande, hälsosamma miljöer och långsiktiga miljösatsningar är bara en del av vårt hållbarhetsarbete. Läs mer om våra fokusområden här.

 

Tryggt köp i Slakthusområdet  

Att köpa en bostad är en av livets största händelser. Det är omvälvande, spännande och kanske lite läskigt. Under våra år i branschen har vi alltid haft en omtanke om affären och det gäller såklart även för dig som köper en nyproduktion i Slakthusområdet i Johanneshov. Vi värdesätter ett personligt bemötande och engagemang för dig som ska bo i våra hus, i allt från små funderingar till stora beslut. För vi vet hur viktigt det är att ha en stabil och pålitlig aktör vid sin sida när man investerar i sin framtid – inte minst i en tid av osäkerhet på bostadsmarknaden.

Du som kund ska känna att du och din familj kan trivas och må bra i det nya boendet, att det har den kvalitet som utlovats och att allt har levererats inom avtalad tid. Därför har vi lanserat ”Tryggt köp”. Ett paket med flera garantier och försäkringar utformade för att du som köper en ny bostad av oss ska kunna känna dig trygg hela vägen – även efter att du har satt nyckeln i dörren. Läs mer  här.

 

Varför köpa bostad i Slakthusområdet?

Söker du puls och matkultur blandat med konst och kultur i en avslappnad miljö är Slakthusområdet något för dig. I februari 2018 öppnade en nyrenoverad industribyggnad på Rökerigatan som fått namnet Slaktkyrkan, som ska husera allt från kulturaktiviteter, klubbkvällar, filmvisningar, konserter, företagsevent och restaurangverksamhet. På sikt beräknas cirka 10 000 arbetstillfällen finnas inom Slakthusområdet, och med ett bubblande restaurangutbud och närheten till citykärnan är detta en utmärkt plats för dig som vill bo i vackra byggnader och omges av liv och rörelse.

Åke Sundvalls nyproducerade bostäder i Slakthusområdet

Vi bygger 100 lägenheter och stadsradhus som integreras i Slakthusområdets öppna och varierande landskap. För att matcha övrig bebyggelse har vi valt att bygga ett publikt stråk genom kvarteret, istället för en sluten innergård. Stråket tillför ett varierat gatuliv och känns igen från promenader genom dagens Slakthusområde.

 

Kommunikationer till och från Slakthusområdet

Slakthusområdet ligger i Johanneshov, ett stenkast från Södermalm i Stockholm. Du tar dig hit med kollektivtrafiken (buss eller tunnelbana) med cykel, bil eller så promenerar du via Skanstullsbron på cirka 25 minuter. I dagsläget går tunnelbanan till Globen och därifrån är det en kort promenad till Slakthusområdet. Planeringen och verkställandet av att bygga ut tunnelbanan med ett eget stopp vid Slakthusområdet är dock redan igång och när det är dags för inflytt går tunnelbanan hela vägen fram.

Läs mer Dölj