Frilufta på sportlovet – 4 familjevänliga utflyktstips

Stäng av skärmarna, packa ryggsäcken, snöra på vandringskängorna och ge er iväg mot skogens äventyr. Det är sportlov och vad passar väl bättre då än att låta naturen stå för underhållningen? Vi ger er de bästa friluftspärlorna kring några av våra områden – nämligen Bredäng, Farsta, Norra Rosendal och Vårberg.

Publicerad: 26 February, 2021

Gå på upptäcktsfärd i Sätraskogen

Det finns mycket att upptäcka i Sätraskogens naturreservat. I denna lummig oas ut utmed Mälarstranden kan ni vandra genom öppna ängar, ekbackar och gammal granskog. Längs områdets två upplysta motionsspår finns ett barnspår som uppmuntrar till aktiviteter och samtal om naturen. Njut av medhavd lunch ute i det fria eller ta en fika på mysiga Konditori Lyran med anor från 1800-talet.

På gränsen till Sätraskogens naturreservat växer vårt nya kvarter Panorama fram. 199 bostäder på höjden med milsvid utsikt över Mälaren och skogen intill. Läs mer om projektet Panorama här.

Äventyr i Uppsalas orörda trollskog

Trollskogen, ett område i Stadsskogen mitt i Uppsala, har lämnats helt orört sedan 70-talet vilket har gett naturen fritt fram att forma sig själv. Dessa skogar är ytterst ovanliga idag och bjuder på en unik miljö av gröna täcken av mossa som breder ut sig, vildvuxna träd och ett varierat djurliv. Lek hinderbana bland kullfallna trädstammar och spana efter räv och ugglor – garanterat en minnesvärd friluftsdag.

Inte långt från Stadsskogen planerar vi att bygga cirka 150 bostadsrätter i den norra delen av stadsdelen Rosendal. Kolla in projektet Norra Rosendal här.

Lek in Vårbergstoppens nya stadspark

Vårbergstoppen är med sina 90 meter över havet en av Stockholms högsta punkter med ett unikt landskap, vidunderlig utsikt och ett rikt fågelliv. Men det som lockar barnfamiljen allra mest är nog den nya stadsparken som nu är i princip helt klar och öppen för allmänheten. Den nya parken bjuder med sina olika rutschkanor, broar, klätterställningar, lysande bollar och utkikstorn in till äventyr för både stora och små.

Relaterad läsning: Gör en utflykt till Vårbergstoppens stadspark

Vid foten av Vårbergstoppen planerar vi att bygga ett nytt bostadskvarter med cirka 300 lägenheter där utemiljön bidrar med många naturliga mötesplatser. Läs mer om Kasvakten här.

Vandra bland trädens bjässar i Fagersjöskogen

Möt skogens största träd i Fagersjöskogen i Farsta. Här finns ekar och tallar med hundratals år på nacken och en biologisk mångfald som inbjuder till många spännande upptäckter för både barn och vuxna. Här finns bland annat Stockholms största gran med över tre meter stamomkrets – försök krama den om ni kan!

I närheten av Fagersjöskogen planerar vi för ett kommande projekt på Ullerudsbacken i Farsta Strand med 38 välplanerade lägenheter. Mer om projektet Farsta Strand här.

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.