Våra områden

Vår vision är att skapa stadens mest omtyckta områden. Vackra, funktionella och hållbara boenden där människor kan leva och trivas i friska miljöer. Detta kräver ambitioner på kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Välj ett av våra områden i listan

Fruängen

Som boende i Fruängen är livet enkelt. Här bor du i ett grönskande område utan att komma långt bort från stan. Mysiga kvarter, vackra grönområden och smidig kommunikation är nyckelorden för Fruängen. Många beskriver Fruängen som en liten stad i staden, för här finns nämligen allt du behöver – från skrädderi och kemtvätt till systembolag och matbutiker. 

Ett stenkast från Fruängen centrum och tunnelbanan bygger Åke Sundvall 45 bostadsrätter. Tronande uppe på en höjd, på toppen av Agnes Lagerstedts gata, tar Brf Agnes form med soldränkta balkonger och milsvid utsikt.

Här kan du läsa mer om Brf Agnes.

Läs mer

Östra Sala Backe

Östra Sala backe ligger knappt två kilometer från Uppsalas stadskärna. Området växer fram i etapper och ska fungera som en mötesplats för de boende i området. 

Vackra parker och god kommunikation gör området till ett optimalt boende för den som söker ett attraktivt boende med närhet till Uppsalas vackra stadskärna.

Här hittar du även Knäckepilen som får området att glänsa med sin vackra och utstickande arkitektur.

Läs mer om Brf Knäckepilen här.

Läs mer

Slakthusområdet

Många känner nog till Slakthusområdet för just vad namnet antyder – slakthuset. Men låt inte namnet lura dig! Nya bostäder och utvecklad kommunikation ska tillsammans med nya parker och torg göra det attraktivt att gå, cykla och leva i området som planeras bli Stockholms nästa populära, snabbt växande stadsdel.

Slakthusområdet håller just nu på att utvecklas från ett industriområde till en destination för boende, mat, kultur, evenemang och arbete. 

Stockholms stad planerar för cirka 4 000 nya bostäder med varierande utseende, för olika typer av hushåll samt cirka 10 000 arbetsplatser, verksamheter och handel.

Läs mer

Vallentuna

Gröna, sköna Vallentuna är ett område perfekt för barnfamiljer som vill bo nära naturen. En kommun som bjuder på vackra promenadstråk, kulturhistoriska platser och idylliska caféer. 

I Vallentuna har du lugnet, tystnaden och naturen utanför dörren – och om du gillar ridning eller golf så finns det gott om valmöjligheter i området.

Här har även Åke Sundvall byggt projektet Estrad, samt arbetat fram nya projektet Åby Ängar som är under utveckling – bostäder bestående av lägenheter och äldreboenden. Ljusa och välkomnande hem i en naturnära miljö som andas lugn.

Läs mer om vårt projekt Åby Ängar här och om Brf Estrad här.

Läs mer

Gamla Enskede

Idylliska Gamla Enskede är känt för sina slingrande gator och gamla hus från tidigt 1900-tal. Det är ett attraktivt bostadsområde med närhet till såväl stadens puls som Globen, Årstafältet och Hammarbybacken  – och mycket mer. 

Här kan du strosa runt bland fantastiska grönområden, lekparker och mysiga trädgårdar – alltid ett stenkast från mycket goda kommunikationer och trevliga restauranger. 

Gamla Enskede har blivit ett drömområde för många att bo i – och nu kan drömmen bli din verklighet. I denna idyll, invid Sockenvägen, planerar vi att bygga charmiga parhus och flerbostadshus som tillför något extra till området. 

Läs mer om vårt bostadsprojekt i Gamla Enskede här.

Läs mer

Bredäng

Bara femton minuters tunnelbanefärd från Södermalm ligger Bredäng. Bredäng är ett område intill Mälarhöjden som erbjuder vackra grönområden, promenadstråk och badplatser för hela familjen.

Med cykel tar du dig snabbt och enkelt till vackra Vinterviken och vidare in till Södermalm via Mälarhöjden – och för dig som gillar att promenera bjuder Sätraskogens naturreservat  på fantastiska vyer.

Högt upp, med en oemotståndlig utsikt mot Mälaren, ligger Panorama. Ett projekt utöver det vanliga med otrolig panoramavy. 

Läs mer om vårt projekt Panorama här.

Läs mer

Norra Djurgårdsstaden

Norra Djurgårdsstaden är en stadsdel som blommat upp runt Hjorthagen, Frihamnen och Värtahamnen. Sedan 2009 har stadsdelen varit under konstant utveckling för att bli ett urbant och miljövänligt bostadsområde. Idag är Norra Djurgårdsstaden ett populärt bostadsområde omringat av vatten och grönområden – bara ett stenkast från såväl Lidingö som Östermalm.

Läs mer

Rindö

Vackert beläget utanför Vaxholm ligger Rindö – en modern skärgårdsdröm med närhet till stan. Under de senaste åren har ön utvecklats till att bli en mötesplats för såväl skärgårdsbor som storstadsfolk. Rindö har både restauranger, tennisbana, löprundor och badplatser vilket ger förutsättningar för ett aktivt liv i en harmonisk miljö.

Åke Sundvall ska tillsammans med Vasallen genomföra en ombyggnation av Marketenteriet på Rindö till tio helt unika bostäder. Ett idylliskt drömboende nära både skärgård och storstadspuls.

Läs mer

Vårberg

Med cirka 15 minuters tunnelbanefärd tar du dig från Södermalm till Vårberg. Vårberg är ett område intill Skärholmen som erbjuder närhet till vatten, vackra grönområden, promenadstråk med all tänkbar service inom räckhåll i såväl Vårbergs som Skärholmens centrum, samt närhet till ett av Nordens största shoppingcenter, Kungens Kurva. I området finns flera enastående höjder, svalkande bad och fina grönområden att ströva i.

 

Läs mer
Klockelund_Drevviken

Farsta

Med cirka 20 minuters tunnelbanefärd tar du dig från Centralen till Farsta C. Ett område som erbjuder närservice, vacker natur som under de kommande åren utvecklas med nya bostäder, arbetsplatser och som om ett par år kommer vara naver för hela södra Stockholms kollektivtrafik. Farsta kommer bli ett område med variation mellan gamla och nya bostäder, natur, stad, närservice idrott och kultur och inte minst näringsliv och arbetsplatser.