Våra områden

Vår vision är att skapa stadens mest omtyckta områden. Vackra, funktionella och hållbara boenden där människor kan leva och trivas i friska miljöer. Detta kräver ambitioner på kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Välj ett av våra områden i listan

Fruängen

Som boende i Fruängen är livet enkelt. Här bor du i ett grönskande område utan att komma långt bort från stan. Mysiga kvarter, vackra grönområden och smidig kommunikation är nyckelorden för Fruängen. Många beskriver Fruängen som en liten stad i staden, för här finns nämligen allt du behöver – från skrädderi och kemtvätt till systembolag och matbutiker. 

Ett stenkast från Fruängen centrum och tunnelbanan bygger Åke Sundvall 45 bostadsrätter. Tronande uppe på en höjd, på toppen av Agnes Lagerstedts gata, tar Brf Agnes form med soldränkta balkonger och milsvid utsikt.

Här kan du läsa mer om Brf Agnes.

Fruängens historia

Fruängen byggdes under sent 1950-tal för att få bukt med efterkrigstidens svåra bostadsbrist. Ett modernt affärscentrum växte fram tillsammans med nya bostäder för närmare 8000 invånare.  

Innan den gamla jordbruksbygden blev förort fanns det tre torp, varav ett med namnet Fruängen, vilket fick ge namn till området. Dessa tre torp revs under 1960-talet i samband med att tunnelbanestaden byggdes ut – och Fruängen som vi känner det idag började växa fram. 

Idag är Fruängen ett etablerat och populärt bostadsområde med korta avstånd till det mesta. Närheten till Långsjön, Midsommarkransen och Mälarhöjden samt de grönskande omgivningarna gör Fruängen till ett mycket eftertraktat bostadsområde – bara en kvart från innerstan med tunnelbanans röda linje.

Varför köpa bostad i Fruängen?

Fruängen blir mer och mer populärt för varje år som går. Allt fler unga söker sig hit vilket har gjort området till ett av de mest hippa i Söderort. 

Smidiga kommunikationer till innerstan och närheten till såväl Midsommarkransen som Långsjön gör Fruängen till ett attraktivt område i Stockholm.

Fruängen centrum har dessutom butiker för alla, och i området växer fantastiska små caféer fram.

Du behöver med andra ord inte ta dig långt för att avnjuta en perfekt söndag fylld med mysiga cafébesök, vackra promenadstråk och trevliga naturupplevelser.

Kommunikationer till och från Fruängen

Fruängen har kommit att bli en attraktiv stadsdel i takt med de stigande bostadspriserna i Stockholms innerstad. Närheten till tunnelbanan och bra bussförbindelser har gjort att fler söker sig till området i jakt på en bra bostad till ett rimligt pris. City ligger bara en kvart bort med tunnelbanan – och du cyklar till populära närområden som Älvsjö, Mälarhöjden och Vinterviken på nolltid.

Det är även smidigt att ta sig med bil till och från Fruängen då både E4 och E20 ligger i närheten.

Upplev området runt Agnes

Som boende i Agnes har du perfekt avstånd till några av Stockholms vackraste platser. Ett modernt boende mittemellan stadskärnan och södra Stockholms naturområden. Du tar dig till Älvsjös vackra grönområden och badplatser på nolltid, och för den som vill äta gott så ligger restaurang- och cafétäta Midsommarkransen bara ett stenkast bort. Dessutom har du Liljeholmen runt hörnet som erbjuder både shopping, restauranger och badplatser.

Mat och dryck

Erssons Fisk & Deli
Stig in i en klassisk delikatessbutik med fisk, skaldjur, chark och ost. Butiken har legat i Fruängen i snart 30 år och känslan av handelsbod med service över disk ger en härlig nostalgikick. Sitt ner i restaurangen eller köp med dig något hem från deras välfyllda och färgglada diskar.

För mer information: http://erssons.se/fruangen/

Natur

Långsjön
Som boende i Brf Agnes cyklar du till Långsjön på några minuter. Långsjön är en självklar träffpunkt för både vänner och familj med grillplats, sandstrand och gräsplättar. Här kan du njuta av lata sommardagar med svalkande dopp, grillfester och stilla promenader runt sjön.

Nöje och sevärdheter

Långbro park och värdshus
Strosa i en av Stockholms vackraste parkidyller – en kulturskyddad 100-årig parkmiljö med en magnifik uppsättning träd, en rogivande damm och förstklassiga Långbro värdshus som  drivs av en av Sveriges främste krögare. En perfekt träffpunkt för fredags-AW:n, lördagsbrunchen eller söndagsmiddagen.

För mer information: http://www.langbrovardshus.se/

Heron City
För barnfamiljen så är närheten till Heron City en otrolig bekvämlighet. Här finns allt du behöver för en heldagsutflykt för hela familjen. Mat och dryck, shopping och lek – och avslutningsvis bio i Heron Citys stora salonger.

För mer information: https://www.heroncity.se/

Läs mer

Östra Sala Backe

Östra Sala backe ligger knappt två kilometer från Uppsalas stadskärna. Området växer fram i etapper och ska fungera som en mötesplats för de boende i området. 

Vackra parker och god kommunikation gör området till ett optimalt boende för den som söker ett attraktivt boende med närhet till Uppsalas vackra stadskärna.

Här hittar du även Knäckepilen som får området att glänsa med sin vackra och utstickande arkitektur.

Läs mer om Brf Knäckepilen här.

Östra Sala backes historia

Vackra och mytomspunna Uppsala är en av Sveriges äldsta städer och sitter på ett värdefullt arv. Betydligt yngre är området runt Östra Sala backe som växer fram strax utanför Uppsalas vackra stadskärna.

För omkring 10 år sedan bestod detta område bara av en lång kraftledning. År 2006 kom Uppsala kommun, Svenska kraftnät och Vattenfall överens om ta bort denna, vilket gav Uppsala kommun möjlighet att börja utveckla området till något betydelsefullt.

År 2010 började ett utvecklingsprogram tas fram och året därpå godkändes programmet, vilket var starten för området Östra Sala backe. Visionen var att skapa något som tillför nya kvaliteter i boende- och stadsmiljön samt fungera som en knytpunkt mellan de närliggande stadsdelarna. En trygg mötesplats började växa fram – och idag är vi på Åke Sundvall en självklar del i området med vårt projekt Brf Knäckepilen.

Varför köpa bostad i Östra Sala backe?

Som boende i Uppsala har du närhet till allt från museer och kulturarv till puls, shopping, mat och dryck. Uppsala är en oerhört populär stad att bo i – inte minst för studenter över hela landet. 

Strax utanför stadskärnan växer Östra Sala backe fram och ska erbjuda en kombination av bostäder och arbetsplatser med människan i centrum. Målet är att skapa en mer attraktiv stadskärna där det ska vara enkelt att ta sig med både bil, cykel och kollektivtrafik. Ett område som fungerar som en förlängning av vårt kära Uppsala, och som ska växa sig mer attraktiv för varje år i och med att fler projekt växer fram i området. Ett boende i Östra Sala backe är helt enkelt en investering för framtiden.

Kommunikationer till och från Östra Sala backe

Att ta sig till Uppsala från Stockholm är enkelt. Direkttåget går regelbundet vilket gör att många väljer att pendla mellan städerna. Som boende i Uppsala och Knäckepilen går det därför utmärkt att arbeta i Stockholm under vardagarna.

Runt Östra Sala backe byggs smidiga promenad- och cykelvägar som ska bidra till att öka andelen cykelresor i Uppsala. 

Det är dessutom mycket enkelt att ta sig runt med både buss och bil runt staden. Bussarna kommer att få ett eget körfält och ta dig till Uppsalas stadskärna på nolltid. 

Området runt Östra Sala backe arbetas fram med en tydlig vision om att göra det smidigt och tryggt att röra sig mellan de närliggande stadsdelarna – oavsett om du promenerar, cyklar eller tar dig fram på annat sätt.

E4 ligger i nära anslutnings till området vilket gör det smidigt att pendla med bil. Dessutom finns ett garage nedanför Knäckepilen som är tillgängligt för alla som bor i huset.

Upplev området run Knäckepilen

näckepilen omringas av modern stadsplanering med närhet till Uppsalas vackra stadskärna. Här bor du i framtidens område utan att komma långt bort från Uppsalas oslagbara kulturarv och lummiga promenadstråk. 

Som boende i Knäckepilen kan du njuta av lata dagar i områdets många parker, unna dig en härlig shoppingrunda eller varför inte åka en sväng till Stockholm med direkttåget som går flera gånger om dagen. Knäckepilen är framtidens boende där du får chans att njuta år efter år – i ett område under ständig utveckling.

Mat och dryck

Crêperie Lemoni
För den som vill drömma sig bort till ljumma nätter i Frankrike så kan vi varmt rekommendera Crêperie Lemoni. Här tillagas crêpes och galetter varje dag under hela veckan som du kan avnjuta till fantastisk livemusik, om du har tur.

För mer information: https://www.creperielemoni.se/

Bryggeriet Ångkvarn
Bryggeriet Ångkvarn är ett måste för alla ölsugna. Bryggeriet besitter en rik historia som går hela vägen tillbaka till Uppsalas industrialisering. Här kan du avnjuta din öl medan du ser hur nästa bryggs och doften av malt och humle sprider sig i bryggeriet. En solklar favorit för alla ölälskare.

För mer information: https://bryggerietangkvarn.se/

Nöje och sevärdheter

Uppsala domkyrka
Uppsala domkyrka är inte bara oemotståndligt vacker – den är även Skandinaviens största och högsta kyrka. Den ståtliga byggnaden är definitivt värt ett besök bara för dess vackra byggnad, men det hålls även gudstjänster och konserter av olika slag regelbundet.

För mer information: https://www.svenskakyrkan.se/uppsala/domkyrkan

Natur

Årstaparken
I samband med projektet Östra Sala backe så har Årstaparken rustats upp. Parken är en stadsdelspark från 1970-talet med öppna gräsytor som bjuder in till lek och idrott. Under 2019 har parken börjat utvecklas till det bättre. Bland annat planeras en löparslinga, ett utegym och en ny lekplats.

Källparken
I området hittar du Källparken med stora gräsytor och vackra blomsterplanteringar. Under somrarna arrangeras olika aktiviteter och evenemang för hela familjen. Prova på zumba, lyssna på musik eller ta del av ny konst – helt gratis.

För mer information: https://www.uppsala.se/kallparken

Läs mer om Östra Sala backe här:  http://ostrasalabacke.uppsala.se/

Läs mer

Slakthusområdet

Många känner nog till Slakthusområdet för just vad namnet antyder – slakthuset. Men låt inte namnet lura dig! Nya bostäder och utvecklad kommunikation ska tillsammans med nya parker och torg göra det attraktivt att gå, cykla och leva i området som planeras bli Stockholms nästa populära, snabbt växande stadsdel.

Slakthusområdet håller just nu på att utvecklas från ett industriområde till en destination för boende, mat, kultur, evenemang och arbete. 

Stockholms stad planerar för cirka 4 000 nya bostäder med varierande utseende, för olika typer av hushåll samt cirka 10 000 arbetsplatser, verksamheter och handel.

Slakthusområdets historia

1912 invigdes ett nytt slakthus i Enskede gård med syfte att förbättra kötthanteringen i staden markant. 

Slakthuset var stort och bestod av allt från slakthallar till maskinhus, kylhus och bostäder för veterinärer och slaktare. Verksamheten ökade snabbt, men kom att upphöra helt år 1991 och började istället användas för styckning, försäljning och distribution av handelsvaror och annat.

Slakthusområdet idag

Idag är Slakthusområdet en stor samlingsplats för arbetsplatser och företag, främst inom livsmedelsindustrin. Området är i en stor utvecklingsfas där både tunnelbanan får en ny sträckning och flera bostadshus planeras att byggas under de kommande åren – och där är vi på Åke Sundvall delaktiga. 

Här kan du läsa mer om projektet: https://vaxer.stockholm/omraden/soderstaden/slakthusomradet/

Nyproducerade bostäder i Stockholms yngsta stadsdel – ett nytt kapitel i Åke Sundvalls 80-åriga historia

Det nyetablerade kulturområdet och de nyproducerade lägenheterna lägger ännu en pusselbit till vår historia. Ända sedan Åke Sundvall grundades för snart 80 år sedan har vi med själ, hjärta och gediget kunnande strävat efter att skapa stadens mest omtyckta områden. Kvarter med vackra, funktionella och hållbara hus där människor och verksamheter kan växa och utvecklas.

Varför köpa bostad i Slakthusområdet?

Söker du puls och matkultur blandat med konst och kultur i en avslappnad miljö är Slakthusområdet något för dig. I februari 2018 öppnade en nyrenoverad industribyggnad på Rökerigatan som fått namnet Slaktkyrkan som ska husera allt från kulturaktiviteter, klubbkvällar, filmvisningar, konserter, företagsevent och restaurangverksamhet. 

På sikt beräknas cirka 10 000 arbetstillfällen att finnas inom Slakthusområdet, och med ett bubblande restaurangutbud och närheten till citykärnan är detta en utmärkt plats för dig som vill bo i vackra byggnader och omges av liv och rörelse.

Åke Sundvalls nyproducerade bostäder i Slakthusområdet

Vi bygger cirka 100 lägenheter och stadsradhus som integreras i Slakthusområdets öppna och varierande landskap. För att matcha övrig bebyggelse har vi valt att bygga ett publikt stråk genom kvarteret, istället för en sluten innergård. Stråket tillför ett varierat gatuliv och känns igen från promenader genom dagens Slakthusområde.

Upplev området runt Slakthusområdet

Slakthusområdet har storslagna utsikter och sägs bli Stockholm egna Meatpacking District. En New York-inspirerad träffpunkt för mat, dryck och nöje – inte långt från citys storstadspuls. Slakthusområdet ligger perfekt beläget mellan shopping, naturområden och smidig kommunikation. Det oslagbara promenadavståndet till Södermalm i kombination med smidig lokaltrafik och vackra grönområden kring Årstaskogen gör Slakthuset till framtidens förmodligen mest eftertraktade bostadsområde.

Mat och dryck

Tolv Stockholm
Tolv Stockholm är ett helgnöje för hela familjen. Här finns det nämligen något för precis alla. Ett stort nöjespalats med allt från bowling och shuffleboard till restauranger, hotell och karaoke. Som boende i Slakthusområdet har du därför alltid nära till nöje.

För mer information: https://tolvstockholm.se

Natur

Årstafältet
Med närhet till Slakthusområdet ligger Årstafältet som en självklar mötesplats för de boende i närområdet. Årstafältet består av stora gröna ytor och passar perfekt för löprundan, långpromenaden, picknicken eller utomhusaktiviteterna för barnen. 

Hammarbybacken och Nackareservatet
Bara tio minuter bort ligger Hammarbybacken. En perfekt plats för skidåkning, löprundor och utflykter för hela familjen. Området gränsar även till populära naturreservatet och friluftsområdet Nackareservatet som består av hela 855 hektar land och vatten runt Stockholm och Nacka.

Nöje och sevärdheter

Globen Shopping
Bara ett stenkast från Slakthusområdet ligger Globen Shopping med ett sextiotal butiker av olika slag. Här finns både shopping, mat och dryck för hela familjen – och för den kulturintresserade arrangeras även olika kulturevenemang i området bestående av allt från dans, sång och teater till olika former av konstprojekt.

För mer information: http://globenshopping.se/

Kommunikationer till och från Slakthusområdet

Slakthusområdet ligger i Johanneshov, ett stenkast från Södermalm i Stockholm. Du tar dig hit med kollektivtrafiken (buss eller tunnelbana) cykel eller bil, eller så promenerar du via Skanstullsbron på cirka 25 minuter. I dagsläget går tunnelbanan till Globen och därifrån är det en kort promenad till Slakthusområdet. Planeringen och verkställandet av att bygga ut tunnelbanan med ett eget stopp vid Slakthusområdet är dock redan igång och när det är dags för inflytt går tunnelbanan hela vägen fram.

Läs mer

Vallentuna

Gröna, sköna Vallentuna är ett område perfekt för barnfamiljer som vill bo nära naturen. En kommun som bjuder på vackra promenadstråk, kulturhistoriska platser och idylliska caféer. 

I Vallentuna har du lugnet, tystnaden och naturen utanför dörren – och om du gillar ridning eller golf så finns det gott om valmöjligheter i området.

Här har även Åke Sundvall byggt projektet Estrad, samt arbetat fram nya projektet Åby Ängar som är under utveckling – bostäder bestående av lägenheter och äldreboenden. Ljusa och välkomnande hem i en naturnära miljö som andas lugn.

Läs mer om vårt projekt Åby Ängar här och om Brf Estrad här.

Vallentunas historia

Vallentuna är ett område rikt på historia och med ett minst sagt omfattande kulturarv.  

Redan 1885 fick området sin egen station i samband med att järnvägen invigdes, vilket även kom att bli områdets kärna. Runt denna plats växte sedan ett bostadsområde fram – och fler hållplatser har tillkommit sedan dess. 

Idag är det allt fler som flyttar ut till Vallentuna för att ta del av de vackra natur- och grönområdena. 

År 1944 hade det som idag är Vallentuna tätort cirka 2 300 invånare, men området växte sig snabbt större och redan 1952 hade invånarantalet ökat till 5 869.

Varför köpa bostad i Vallentuna?

Många familjer söker sig till Vallentuna för att komma närmare lugnet, grönskan och naturområdena. Området bjuder inte bara på vacker natur med sjöar och nästan orörda landskap med gamla, historiska gårdar. Även moderna och hållbara bostäder växer fram vilket har gjort Vallentuna till ett populärt område under de senaste åren.

Som boende i Vallentuna har du naturen utanför dörren och kan när som helst ge dig ut i skogen på friska promenader och svamp- eller bärplockning. Det finns även gott om aktiviteter för den som gillar golf eller ridning.

Vallentuna moderniseras ständigt och nya kommunikationer till och från innerstaden är under utveckling. Om bara några år förväntas Roslagsbanan vara utbyggd vilket gör att området blir ännu mer attraktivt.

Kommunikationer till och från Vallentuna

Vallentuna ligger praktiskt beläget vilket gör att det finns många kommunikationsalternativ att välja bland. 

Roslagsbanan är inte bara en trevlig upplevelse med alla mysiga villakvarter som passerar utanför fönstret – den går dessutom väldigt snabbt och tar dig hela vägen till Östermalm på bara 25 minuter. Från och med år 2021 förväntas även Roslagsbanan att vara utbyggd med flera stationer i området.  

Det går även direktbussar till Danderyds tunnelbana samt bussar till Upplands Väsbys pendeltågsstation. 

För dig som kör bil så ligger både E18 och E4 i anslutning till Vallentuna och du tar dig centrala Stockholm på cirka 30 minuter.

Upplev området runt Estrad och Åby Ängar 

Estrad ligger vackert beläget i hjärtat av Vallentuna, mellan skog, natur och mysiga villaområden – och bara 25 minuter från stan. Som boende i Estrad kan du välja om du vill spendera dagen i skogen, vandra i vacker natur eller ta Roslagsbanan in till stan. Ett område som erbjuder något för hela familjen oavsett om ni söker friluftsliv, äventyr eller lugn och ro.

Mat och dryck

Vallentuna Stenugnsbageri
Vallentuna Stenugnsbageri är Vallentunas stora stolthet och finns med i White Guide. Bageriet är familjeägt, har funnits sedan 2009 och serverar lunch, kaffe, choklad och bakverk av högsta kvalitet.

För mer information: http://vallentunastenugnsbageri.se/

Nöje och sevärdheter

Vallentuna Kulturhus
Vallentuna Kulturhus invigdes 2012 och är en spännande mötesplats för både unga och gamla. Här finns ett stort och modernt bibliotek, utställningshallar, flera scener och ett café för den fikasugna. Dessutom anordnas många event för de små, som knattebio och barnteater.

För mer information: https://www.upplevvallentuna.se/sv/216335/Vallentuna-Kulturhus/

Hökeriet
Hökeriet är ett unikt utflyktsmål på Granby Gård i Vallentuna. Hökeriet bjuder på en kulturhistorisk upplevelse där du får komma i kontakt med ett modernt lantbruk.

Här finns både butik och servering – och en timmes guidad rundvandring för den som vill.

För mer information: https://hokeriet.se/

Natur

Kvarnbadet
Vackert beläget vid Vallentunasjöns norra ände ligger Kvarnbadet. Hit kommer badsugna i alla åldrar för att simma i någon av badets många bassänger. Kubb och andra bollsporter finns att låna och kanoter går att hyra över dagen. 

För mer information: https://www.upplevvallentuna.se/sv/217845/Kvarnbadet/

Angarn ekopark
Vallentunas vackra naturreservat Angarn ligger vackert beläget i anslutning till Angarnssjöängen. Naturreservatet är kanske mest känt för fågelskådning – men här finns även promenadslingor och välbevarad natur som får både djur, natur och människor att må bra.  

Skavlöten friluftsgård
I Täby, vid norra änden av Rönningesjön, ligger Skavlöten friluftsgård – en perfekt destination för utflykter året runt. Under somrarna vallfärdar familjer hit för att bada – och under vintrarna är det långfärdsskridskor och längdskidor som gäller.

För mer information: https://naturkartan.se/en/taby/skavloten-friluftsgard

Läs mer

Gamla Enskede

Idylliska Gamla Enskede är känt för sina slingrande gator och gamla hus från tidigt 1900-tal. Det är ett attraktivt bostadsområde med närhet till såväl stadens puls som Globen, Årstafältet och Hammarbybacken  – och mycket mer. 

Här kan du strosa runt bland fantastiska grönområden, lekparker och mysiga trädgårdar – alltid ett stenkast från mycket goda kommunikationer och trevliga restauranger. 

Gamla Enskede har blivit ett drömområde för många att bo i – och nu kan drömmen bli din verklighet. I denna idyll, invid Sockenvägen, planerar vi att bygga charmiga parhus och flerbostadshus som tillför något extra till området. 

Läs mer om vårt bostadsprojekt i Gamla Enskede här.

Gamla Enskedes historia

År 1904 köpte Stockholms stad Enskede gård med syfte att bygga bostäder och industrier. Tre år senare bestämdes stadsplanen för det som idag är Gamla Enskede – ett område inspirerat av engelska trädgårdsstäder med slingrande gator, gamla hus och vackra trädgårdar. 

Likt Gamla Stan så är även Gamla Enskede en stadsdel som är sig lik efter drygt hundra år. Området har lyckats behålla sin karaktär i alla dessa år och består av många kulturhistoriskt skyddsmärkta byggnader.

Varför köpa bostad i Gamla Enskede?

För många är det en dröm att bo i Gamla Enskede. Det är ett lugnt och fridfullt område som passar såväl yngre som äldre – och som bjuder på allt från vackra hus och slingriga gator till fantastiska grönområden. Dessutom finns flera idylliska caféer och restauranger i området vilket gör området värt ett besök, även för de boende i närområdet.

Gamla Enskede ligger längs gröna linjen, inte långt från stan, något som bidragit till att området blivit oerhört attraktivt på bostadsmarknaden.

Kommunikation till och från Gamla Enskede

En av Gamla Enskedes styrkor är närheten till både grönområden och storstadspuls. 

Du tar dig till city på bara en kvart med gröna linjen från Sockenplan som ligger precis bredvid Åke Sundvalls nya projekt – eller Skogskyrkogården som också ligger intill området. 

Den stora utbyggnaden av tunnelbanan innebär fler linjer runt området, vilket gör att det på sikt kommer att bli både smidigare och snabbare att ta sig till och från Gamla Enskede. Dessutom tar du dig till populära Södermalm på knappt 20 minuter med cykel.

Upplev området runt Gamla Enskede

Gamla Enskede är området för dig som vill kombinera natur och vackra parker med närheten till stan. Här finns det gott om mysiga caféer att strosa till under söndagspromenaden på gamla, mysiga kullerstensgator. 

Bara några minuter bort ligger dessutom pulserande Slakthusområdet med ett stort utbud av mat, nöje och aktiviteter. 

Gamla Enskede är ett unikt område som passar hela familjen – eller dig som bara vill komma bort från stan en stund.

Mat och dryck

Matateljén
Nyöppnade Matateljén är en krog som håller vad den lovar. En välsmakande meny med vegetariska läckerheter där råvarorna står i centrum och stilren inredning. Medan du väntar på maten kan du dessutom avnjuta nybryggd öl från det närliggande bryggeriet Gamla Enskede Bryggeri.

För mer information: http://matateljen.se/

Gamla Enskede Matbod
Mitt i Gamla Enskedes villaidyll ligger kvarterskrogen Gamla Enskede Matbod. Här möts du av genuin, förstklassig service i ljusa och lantliga lokaler, bara ett stenkast från Sandsborgs tunnelbanestation.

Restaurangen erbjuder svenska smaker där råvarorna står i fokus, och under sommaren kan du ta en drink i utebaren på deras soliga uteservering.

För mer information: https://www.gamlaenskedematbod.se/

Gateau
Du behöver inte ta dig in till stan för att njuta av Gateaus utsökta bröd och bakverk. På Enskedevägen ligger nämligen bageriet som dagligen erbjuder färska, nybakade godsaker och surdegsbröd – och under somrarna njuter du allra bäst på den lilla uteserveringen.  

För mer information: https://www.gateau.se/butiker/enskede

Natur

Margaretaparken
Margaretaparken är Enskedes största park. Ett stort grönområde som erbjuder flera evenemang för de boende i området. Sedan 1983 sätter Enskedespelet upp regelbundna teaterföreställningar för både barn och vuxna, och under somrarna även arkteatern . Området passar även utmärkt för såväl picknick, lek med barnen eller för att ta det lugnt med en bok i handen.

Nöje och sevärdheter

Shoppingcentrum
Gamla Enskede må vara lugnt och skönt, men samtidigt inte långt från större shoppingstråk. För den som vill besöka ett större centrum finns både Kärrtorp centrum, Globen Shopping och Farsta Centrum i närheten.

Läs mer

Bredäng

Bara femton minuters tunnelbanefärd från Södermalm ligger Bredäng. Bredäng är ett område intill Mälarhöjden som erbjuder vackra grönområden, promenadstråk och badplatser för hela familjen.

Med cykel tar du dig snabbt och enkelt till vackra Vinterviken och vidare in till Södermalm via Mälarhöjden – och för dig som gillar att promenera bjuder Sätraskogens naturreservat  på fantastiska vyer.

Högt upp, med en oemotståndlig utsikt mot Mälaren, ligger Panorama. Ett projekt utöver det vanliga med otrolig panoramavy. 

Läs mer om vårt projekt Panorama här.

Bredängs historia

Byggandet av det moderna Bredäng påbörjades 1962 och året därpå började inflyttningen.  Därefter byggdes fler bostäder – fram till 1967 skapades 3 900 lägenheter samt 300 radhus och kedjehus. När Bredäng centrum invigdes år 1965 ökade området i popularitet tack vare nya butiker, banker, apotek och postkontor – men även tunnelbanan bidrog till ett ökat intresse samma år. Ett nytt bostadsområde hade tagit form.

Ett fantastiskt hus som fortfarande står kvar är Villa Lyran. På 1800-talet fungerade huset som en träffpunkt för musiker, författare och konstnärer, och idag ligger här Konditori Lyran, områdets bästa fik, som du kan läsa mer om nedan.

Varför köpa bostad i Bredäng?

Bredäng är en stadsdel under utveckling. Nya bostäder planeras att byggas tillsammans med nya för- och grundskolor för att göra området ännu mer attraktivt.

Här blir du dessutom bortskämd med vackra solnedgångar och uppfriskande skogspromenader.

Moderna Mälaräng är området mellan Bredäng och Mälarhöjden som öppnar upp möjligheter för bebyggelser, bostadsområden och vackra parker i området. Även populära Mälarhöjden ligger bara ett stenkast bort och erbjuder vackra promenadstråk och badplatser för hela familjen. 

Som boende i Bredäng har du både vatten och natur runt hörnet, samtidigt som det går snabbt att komma in till stan. En perfekt stadsdel för den som vill kombinera lugn, flexibel kommunikation och vackra grönområden.

För mer information om Mälaräng: https://vaxer.stockholm/projekt/malarang/

Kommunikationer till och från Bredäng

Bredäng är en stadsdel i sydvästra Stockholm, cirka 11 kilometer från Stockholms city. Hit tar du dig med tunnelbanans röda linje på 20 minuter. Det går bussar till och från Fruängen och Skärholmen – och för den som vill cykla eller promenera finns en fantastisk promenadväg som går via Mälarhöjden och Vinterviken till Södermalm. Det är även smidigt att ta sig vidare till stan eller längs E4 via Liljeholmen och Södermalm.

Upplev området runt Panorama 

Panorama ligger vackert beläget mellan Mälaren, med sitt glittrande vatten, och citynära Bredäng med mycket goda kommunikationer och butiker med allt du kan tänkas behöva – även kallat Mälaräng. Som boende i Bredäng har du nära till flera eftertraktade områden samt vackra promenadstråk, mysiga caféer och härliga badplatser för hela familjen. Ett modernt boende där glittrande solnedgångar och friska skogspromenader ingår i vardagen.

Natur

Sätraskogens naturreservat
Sätraskogens naturreservat är perfekt för dig som gillar att njuta av långa promenader och springturer i vacker natur. Området består av granskog och öppna ängar längs vattnet – och avslutar gör du bäst med ett dopp vid Mälarhöjdsbadet eller från Mälarens klippor.

Mat och dryck

Konditori Lyran
Stig in i en klassisk delikatessbutik med fisk, skaldjur, chark och ost. Butiken har legat i Fruängen i snart 30 år och känslan av handelsbod med service över disk ger en härlig nostalgikick. Sitt ner i restaurangen eller köp med dig något hem från deras välfyllda och färgglada diskar.

För mer information: http://konditorilyran.se/

Nöje och sevärdheter

Mälarhöjdsbadet
Inte långt från Bredäng ligger Mälarhöjdsbadet som är en mycket populär destination för hela familjen under somrarna. Här kan du grilla, bada, hoppa från hopptorn och träna i utegymmet – eller varför inte bara slappa på stranden?

Läs mer

Norra Djurgårdsstaden

Norra Djurgårdsstaden är en stadsdel som blommat upp runt Hjorthagen, Frihamnen och Värtahamnen. Sedan 2009 har stadsdelen varit under konstant utveckling för att bli ett urbant och miljövänligt bostadsområde. Idag är Norra Djurgårdsstaden ett populärt bostadsområde omringat av vatten och grönområden – bara ett stenkast från såväl Lidingö som Östermalm.

Norra Djurgårdsstadens historia

Norra Djurgårdsstaden var länge ett industriområde med Värtahamnen i spetsen där leveranserna gjordes. Först föddes Värtagasverket följt av ett elverk som grundades år 1903. Från sent 1900-tal har områdets betydelse som hamn- och industriområde dock minskat – och idag är det istället ett av stadens mest betydelsefulla bostadsområden under utveckling.

Under tidigt 2000-tal började utvecklingen av det som idag är Norra Djurgårdsstaden, med över 12 000 planerade bostäder och dubbelt så många arbetsplatser med en tydlig målgrupp – människor och företagare som vill vara med och satsa på en hållbar framtid.

Varför köpa bostad i Norra Djurgårdsstaden?

Norra Djurgårdsstaden är fortfarande en stadsdel under utveckling. Här utvecklas ett miljövänligt och hållbart område som går i linje med Clintons Climate Initiative. Som boende i Norra Djurgårdsstaden är du därför med och bidrar till en ren och hållbar värld för framtiden.

Dessutom får du det bästa av två världar – närhet till både Djurgårdens vackra grönområden och pulsen i innerstan.

Kommunikationer till och från Norra Djurgårdsstaden

Det ska vara enkelt – och hållbart – att ta sig till och från Norra Djurgårdsstaden. Flera kommunikationslösningar har därför adderats till området. Bara ett stenkast bort ligger Ropsten och hit tar du dig med tunnelbanans röda linje – endast två stationer från Östermalmstorg och innerstan.

Dessutom pågår utvecklingen av Spårväg City där förslaget om en utbyggnad via Djurgårdsstaden för närvarande utreds. Även busslinje 75, 6 och 55 trafikerar genom Djurgårdsstaden. 

Läs mer om arbetet med Spårväg City här: https://www.sll.se/verksamhet/kollektivtrafik/aktuella-projekt/Sparvag-City/ 

Det råder ingen tvekan om att Djurgårdsstaden värnar om hållbarhet. I området finns nämligen en laddningsstation för elbilar, bilpoolsparkering samt flera cykelparkeringar för den som vill ta sig fram på egen hand – och samtidigt värna om miljön.

Upplev området runt Granithusen

Norra Djurgårdsstaden har allt – naturen, närheten till Stockholms city och ett starkt hållbarhetstänk. Som boende i Norra Djurgårdsstaden är du med och formar framtiden. Stadsdelen utvecklas ständigt vilket gör att läget bara blir mer attraktivt för varje år som går. Njut av att bo mellan storstadspuls och vacker grönska i ett område som tagit storstaden med storm.

Natur

Norra Djurgården
Som boende i Norra Djurgårdsstaden får du leva ett liv i balans. Trots närheten till city så finns också naturen precis utanför dörren. Norra Djurgården består nämligen av allt från vacker natur, långa löpstigar och skogs- och strövområden till 4H-gårdar, betesmarker och glittrande promenadstråk.

Lidingö
På andra sidan Lidingöbron ligger vackra Lidingö med badplatser, stora skogspartier och grönområden. Perfekt för söndagspromenaden eller lördagsutflykten när du behöver komma bort från stan utan att åka långt.

Gärdet sportfält
Bara några minuter från Norra Djurgårdsstaden ligger Gärdet med sitt stora sportfält. Hit kommer familjer och sportfantaster under hela året för att utöva olika aktiviteter. En perfekt plats för såväl löprundor som hundpromenader och andra friluftsaktiviteter.

Mat och dryck

Djurgårdsbrunn
Vackert beläget på Djurgården ligger anrika Djurgårdsbrunns Wärdshus. Hit kommer folk från hela stan för att fly stressen och njuta av god mat i en harmonisk och avslappnad miljö. Djurgårdsbrunn håller öppet under hela året och är ett trevligt utflyktsmål för hela familjen.

Nöje och sevärdheter

Gasverksområdet
Gasverksområdet är stans mest attraktiva kulturcentrum. Planen är att gå från att vara en stängd industri till ett öppet kulturcentrum med allt från Klätterverket, museum och restauranger till Systembolaget och andra verksamheter. 

Millesgården
Vackert beläget på Lidingö ligger Millesgården – en fantastisk oas bestående av ett konstmuseum och en skulpturpark. Området var ursprungligen konstnären Carl Milles och hans hustrus bostad, ateljé och trädgård.
Idag kommer besökare från hela landet för att ta del av Carl Milles vackra verk och skulpturer – eller bara för att njuta av en bit mat i museets restaurang.

Läs mer

Rindö

Vackert beläget utanför Vaxholm ligger Rindö – en modern skärgårdsdröm med närhet till stan. Under de senaste åren har ön utvecklats till att bli en mötesplats för såväl skärgårdsbor som storstadsfolk. Rindö har både restauranger, tennisbana, löprundor och badplatser vilket ger förutsättningar för ett aktivt liv i en harmonisk miljö.

Åke Sundvall ska tillsammans med Vasallen genomföra en ombyggnation av Marketenteriet på Rindö till tio helt unika bostäder. Ett idylliskt drömboende nära både skärgård och storstadspuls.

Rindös historia

Rindö har alltid varit en viktig del av försvaret med sina befästningar sedan Gustav Vasas tid. Ön har ett historiskt värde med militärbyggnader som finns bevarade runt hela ön – och Marketenteriet är just en sådan. Huset byggdes redan 1909 efter ritningar av arkitekten Erik Josephson och har sedan dess använts som matsal och rekreationsplats för officerare och värnpliktiga under flera år. 

Varför köpa bostad på Rindö?

Tänk dig att vakna upp till fågelkvitter och solens glitter på havet för att sedan ta båten in till jobbet. Så harmoniskt blir livet som boende på Rindö. Just nu pågår en planläggning av nya bostads- och verksamhetsområden på ön. År 2030 planeras arbetet vara klart vilket ska göra Rindö till den första riktiga sjöstaden i Stockholms skärgård. 

Rindö hamn sjuder av liv, särskilt under somrarna. Här finns bland annat hamnrestaurangen Batteriet med god mat och dryck i en härlig miljö, Ostmakeriet där det ystas småskaligt och hantverksmässigt smakrika ostar samt Rindö hamns eget mikrobryggeri Waxholms bryggeri där du kan njuta av en öl efter kvällsdoppet.

På Rindö erbjuds både privat och kommunal service, och i Rindö Hamn ­finns bland annat grundskola upp till årskurs sex. Här finns även livsmedelsaffär, gym med ett brett utbud av friskvård, utegym och elljusbelysta motionsspår.

Kommunikationer till och från Rindö

Från Rindö tar du dig enkelt till Stockholm city med båt och bara några kilometer bort ligger populära Vaxholm som i folkmun brukar kallas skärgårdens huvudstad. Hit tar sig människor från hela landet under somrarna för att sola, bada och njuta av god mat i någon av hamnens restauranger.

Över Rindö leder länsväg 274 med vägfärjeförbindelser till Vaxholm i väst och Värmdö i öst – och här går även en SL-buss som förbinder dessa två. Från centrala Vaxholm hittar du bussar som åker till och från stan flera gånger om dagen.

Upplev området runt Marketenteriet 

Natur

Elljusspåret
Elljusspåret sträcker sig längs östra Rindö och är belyst varje dag till kl 22. En perfekt plats för löprundor och kvällspromenader – och under vintern används spåret även som skidspår. 

Grönviken badplats
Ett av Rindös mest populära bad är Grönviken som ligger på öns södra sida. Grönviken är ett enklare bad bestående av strand, brygga, grill och toalett. Hit kommer både Rindöbor och besökare från såväl Stockholm och Vaxholm för att njuta av sol och bad under somrarna.

Mat och dryck

Waxholms bryggeri
Intill Rindö hamn ligger öns populära mikrobryggeri Waxholms Bryggeri. Sortimentet finns att beställa på Systembolaget och kan även drickas på skärgårdsbåtarna och restaurangerna runt Vaxholm. Bryggeriet erbjuder både ölprovningar och gruppvisningar – och snart kan man även dricka nybryggd öl i bryggeriets nya tillskott Bryggeripuben.

För mer information: https://waxholmsbryggeri.se/

Batteriet Orangeri & Kök
Batteriet Orangeri & Kök ligger vackert beläget i hamnen med utsikt över Solöfjärden. Här samlas människor från hela Rindö och andra närområden för att avnjuta en god middag eller handla råvaror i restaurangens butik och deli. I Orangeriet kan du köpa plantor och närodlade varor från lokala aktörer.  

För mer information: https://www.batterietrindo.se/

 

Nöje och sevärdheter

Skarpö
Skarpö är en ö med broförbindelser till Rindö. Skarpö är en riktig sommaridyll med rödmålade hus, sjöbodar och båthus – och en perfekt utflyktsdestination för hela familjen. Vandra längs knastrande grusvägar, besök det gamla odlingslandskapet och njut av vacker natur.

Läs mer