”Det är något väldigt speciellt med att bo så här högt upp”

Milsvid utsikt och sprakande solnedgångar – Christopher och Ericas lägenhet i Brf Agnes gör dem inte besvikna. I snart ett år har de bott i sitt nya gemensamma boende i Fruängen där de har fått hjälp av inredaren Jimmy Schönning att förvandla två hem till ett.

Publicerad: 16 November, 2020

Erica Sundin och Christopher Wingård, boende i Agnes

Att det var i Fruängen som Christopher Wingård och Erica Sundin skulle skapa sitt gemensamma hem var de överens om – och när de fick se sin blivande lägenhet i Brf Agnes föll allt på plats.

– Vi hade varit särbos länge och kommit till en punkt då vi längtade efter att flytta ihop och köpa något gemensamt. Vi gillade båda Fruängen och ville helst bo i en nyproduktion ­– och efter att ha varit på förhandsvisningen för Agnes var vi sålda. Det höga, fina läget med en maffig utsikt och en superfin planlösning gjorde att vi inte tvekade, berättar Christopher.

Just utsikten är något som de båda återkommer till. Lägenheten ligger på våning sex av åtta, och i och med att huset står uppe på en höjd blir upplevelsen ännu mäktigare, säger Erica.

– Det är något väldigt speciellt med att bo så här högt upp, sitta på balkongen och blicka ut över en obruten horisont – det ger en härligt urban känsla. Alla som kommer hit på besök slås verkligen av utsikten, och det var också det första vi föll för. I somras var det otroligt fina solnedgångar, vi stod var och varannan kväll och bara tittade ut och njöt.

I samband med en lägenhetsvisning i Brf Agnes höll inredaren Jimmy Schönning en inspirationsföreläsning där åhörarna hade chans att vinna en inredningskonsultation med honom. Vinnarna blev Erica och Christopher – och kort efter att de flyttat in i Agnes fick de besök av Jimmy.

– Vi skrev i vår motivering att vi ville ha hjälp med att göra två hem till ett. Jag och Christopher flyttade ju från varsin etta, med varsin uppsättning grejer, och behövde därför komma fram till hur vi skulle ha det i vårt gemensamma hem. I den processen fick vi jättemycket tips och inspiration från Jimmy. Vi uppskattade verkligen att ha med någon utifrån som kunde komma med nya perspektiv och idéer som vi inte hade tänkt på innan. Bland annat var det hans förslag att ställa matbordet mitt i rummet, att mixa våra olika stilar på köksstolar och att jobba med textilier för bättre akustik och en mer ombonad känsla, berättar Erica.

Christopher flikar in att konsultationen mer handlade om känsla och personlighet än regler och pekpinnar.

– Min fördom var att det skulle komma en person och säga att det ska vara si eller så, typ absolut inget från Ikea eller andra kedjor. Men Jimmy var väldigt opretentiös och förespråkade att mixa och matcha som man vill, att lyfta in personlighet istället för att följa varenda trend. Han var mycket så här ”flytta runt och testa hur det känns” vilket var ett råd vi verkligen tog till oss. Vi provade till exempel att ha kvar båda våra soffor och gruppera dem för att skapa en rumslighet i den öppna planlösningen – och det blev superbra!

Att köpa bostad av Åke Sundvall beskriver Christopher som en trygg upplevelse med bra bemötande och tydlig information under hela byggprocessen.

– Att köpa bostad är ju en väldigt stor grej – en av de största affärerna man gör i sitt liv. En nyproducerad lägenhet kändes som en trygg och bra investering, och att köpa av Åke Sundvall var liksom en garanti för god kvalitet. Vi fick under hela processen löpande information om bygget och blev inbjudna att kolla på huset flera gånger medan det växte fram. En stor del av byggprocessen jobbade vi i Australien, så det kändes extra bra att även därifrån kunna ha koll på utvecklingen. Vi är mycket nöjda – och inredningskonsultationen från Jimmy var förstås en grym bonus!

Mer bilder och information om Brf Agnes i Fruängen hittar du här.

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.