Möt pionjärerna på Knäckepilen

Det sa bara klick – både för paret och när de första gången fick se Knäckepilens glänsande gestalt i prospektet på mäklarkontoret. Lamija och Eric var först av alla att signa upp sig som köpare, ett beslut de inte ångrat för en sekund.

Publicerad: 2 August, 2019

När Lamija Fejzic började sin praktik 2014 visste hon ännu inte att hennes blivande sambo Eric Adler skulle finnas bland de anställda på företaget. De fattade snabbt tycke för varandra och när praktiken senare ledde till en fast anställning började de umgås i samma gäng. När Lamija åker iväg på en långresa med tjejkompisarna blir längtan för stor och Eric sluter upp – och vännerna blir ett par.

Nytt och fräscht lockade

När de började se sig om efter ett gemensamt boende var de båda eniga om att det skulle bli en nyproducerad lägenhet – nytt och fräscht med öppen planlösning lockade. Ett hem med gott om plats för umgänge med familj och vänner.

– När vi fick syn på projektet Knäckepilen i Östra Sala backe hos vår mäklare föll bitarna på plats. Det var ett läckert hus med en spännande zinkfasad, och vi kände direkt att vi skulle kunna trivas där. Åke Sundvall var en ny aktör på Uppsalamarknaden, men vi visste att de hade lång erfarenhet av att bygga hus med kvalitet. Allt sammantaget gjorde att vi fick ett riktigt bra första intryck, berättar Eric.

De första köparna i Knäckepilen

Paret blev första köpare i Knäckepilen och tecknade förhandsavtal i mitten av huset, några våningar nedanför den 200 kvadratmeter stora takterrassen. Sedan tog planeringen av deras framtida hem vid, en väntan som aldrig tycktes ta slut.

– Jag besökte bygget varje gång vi fick en inbjudan. Jag har varit med på allt – från det första spadtaget till att ha åkt med i kranbilen. När man väl har bestämt sig vill man bara flytta in, säger Lamija och skrattar.

Hållbara val till köket

Lamijas intresse för inredning avspeglas i det smakfullt inredda hemmet. Ett klassiskt kök med spegelluckor och bänkskiva i svart granit ger ett lyxigt och sofistikerat intryck.

– Här ska vi bo i många år, därför var det viktigt för oss att satsa lite extra på hållbara val och sätta en egen touch på köket. Vi har till exempel valt andra handtag och knoppar till lådor och skåpluckor.

Östra Sala Backe växte fram

Eric och Lamija bodde tidigare i Sala backe, ett område de trivdes bra i och där de hade sina familjer. På nära håll kunde de följa hur en ny stadsdel växte fram, vilket gjorde att steget att flytta till Knäckepilen blev naturligt.

– För oss är Östra Sala backe rätt sida av stan. Här finns allt vi behöver med närhet till flera matbutiker. Vi gillar att det finns stora öppna ytor och grönområden runt omkring oss. Knäckepilsparken håller på att ta form precis utanför vår balkong och där kommer vi att kunna sitta och njuta av sommarens kvällssol. Och om vi ska åka ner på stan cyklar vi enkelt över Källparken, säger Eric.

Hur skulle ni beskriva er bostadsresa nu när ni har landat med allt?

– Vi har lärt oss otroligt mycket genom hela köpprocessen. Det har varit bra löpande information och vi fick tidigt se resultatet i visningslägenheten. Vi är så nöjda med slutresultatet av huset och vårt gemensamma hem!

Här hittar du vår nyproduktion i Uppsala

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.