”Det första jag slogs av var arkitekturen”

Ljuset, arkitekturen och sin barndoms hemtrakter bara några kvarter bort. För Axel Lindh uppfyller Brf Agnes i Fruängen alla kriterier för ett drömboende – och vi har fått hälsa på i hans stilrena tvåa.

Publicerad: 12 April, 2021
Axel, en av de som köpt lägenhet i vackra Agnes i Fruängen

Axel Lindh, boende i Brf Agnes

Att hans första egna bostad skulle ligga i eller kring Fruängen var givet. Med en hyreslägenhet i Fruängen och uppvuxen i Älvsjö där föräldrarna fortfarande bor ville han inte lämna området – det var ju här han kände sig hemma. När Axel fick nys om Brf Agnes kändes han att det var precis det han letade efter i sitt framtida boende.

– Det första jag slogs av var arkitekturen – det är inte den typiska nyproduktionsstilen. Att huset är så pass högt och ligger uppe på en höjd gör att det tar plats och sticker ut, det blir ett nytt landmärke i Fruängen. Samtidigt passar det bra in i områdets äldre stadskänsla. Det kändes kul att få flytta in i ett hus där man känner att arkitekten verkligen tänkt till, säger han och fortsätter:

– Sedan gillar jag ju Fruängen väldigt mycket, läget är verkligen optimalt. Dels finns det mycket fin natur och många grönområden, som Långsjön och Långbro med superfina omgivningar, dels är det lätt att ta sig in till city eller Kungens Kurva. Tunnelbanan ligger precis intill och med närheten till E4:an tar man sig snabbt och enkelt med bil överallt.

Lägenhet med flödande ljus

Axel har nu bott i sin tvåa på 51 kvm sedan januari 2020. Det han gillar mest av allt är det härliga ljusinsläppet tack vare stora fönsterpartier – och husets höga, fria läge uppe på en höjd.

– Jag älskar att lägenheten är så ljus. Med ett stort fönsterparti i vardagsrum och kök och fönster runt alla sidor har jag ljus runtomkring mig hela tiden. Det gör jättemycket för trivseln. Dessutom – fast jag bor på markplan kommer jag upp lika högt som tredje våningen på huset mittemot tack vare att huset står på en höjd. Även det gör mycket för ljusinsläppet.

Han föll också för den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök och möjligheten att välja mellan olika kulörer på köket – och passade på att välja till ett ljusare parkettgolv.

– Jag visste direkt att det skulle bli det gråa köket! Jag gillar när det är cleant, ljust och fräscht. Färg får finnas men det får inte spreta iväg för mycket. Jag skulle säga att en svartvitgrå färgskala beskriver min inredningsstil rätt så bra. Golv är särskilt viktigt – kanske för att jag jobbar som golvläggare. Då det fanns möjlighet att göra extra tillval valde jag ett ljusare golv som matchar kökets gråa nyans.

Balkongen som andra hem

Ljus och rymd, golvvärme och tvättmaskin i badrummet, klädkammare med generös förvaring. Axel talar varmt om standarden i lägenhet, men är nog särskilt drömsk i blicken när han kommer in på balkongen.

– Sommartid är balkongen helt klart favoriten! Här är det sol hela eftermiddagen och kvällen. På grund av corona spenderade jag extra mycket tid hemma förra sommaren, så jag är otroligt tacksam för balkongen och alla stunder jag kunnat hänga här. Bästa köpet förra året var nog min gasolgrill – jag längtar redan till alla härliga grillkvällar på balkongen i sommar.

Vad är din upplevelse av att köpa bostad av Åke Sundvall?

– Då jag själv jobbar i byggbranschen kände jag till Åke Sundvall sedan tidigare, och visste att det var en seriös aktör med ett stort kvalitetstänk. Det visade sig inte minst i kommunikationen kring hur projektet fortlöpte – tydlig information och regelbundna uppdateringar gjorde att jag kände mig trygg genom hela byggprocessen. Jag skulle definitivt rekommendera att köpa bostad av Åke Sundvall!

Se våra bostäder här.

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.