Köpa nyproduktion? Här är fördelarna

Antalet nyproduktioner har ökat i Sverige och intresset för nyproducerade bostäder är stort. Att flytta in i en bostad där ingen tidigare har bott är speciellt – bland annat slipper du dyra renoveringar, hetsiga eller långdragna budgivningar och höga elkostnader. Vi har listat fördelarna med att köpa nyproduktion.

Publicerad: 25 October, 2019

1. Slipp jobbiga budgivningar – och oförutsedda utgifter

Du känner säkert igen känslan – du går på visning och blir blixtförälskad i en lägenhet, men sedan väntar ofta en påfrestande budgivning. Vid köp av nyproduktion slipper du det. Nyproducerade bostäder säljs nästan alltid till ett fast pris, vilket gör att du kan andas ut när du har hittat rätt. Dessutom är sannolikheten betydligt större att du under de första 10-15 åren slipper lägga pengar på oförutsedda utgifter då du flyttar in i ett helt ny bostad.

Här hittar du våra nyproducerade bostäder 

2. Skippa flyttstressen

Vid köp av en ny bostad går allt oftast väldigt fort. Du budar, vinner, skriver papper – och strax därefter är det dags för flytt. När du köper en nyproducerad bostad ingår istället en del väntan (och längtan), vilket gör att du får tid att planera och organisera inför flytten i lugn och ro.

3. Gemenskap bland grannarna

Som boende i en nyproducerad bostad är allting nytt, inte bara för dig utan även för dina grannar. En alldeles speciell gemenskap uppstår i ett område där alla flyttar in samtidigt – det är ju ni tillsammans som skapar kvarteret! Det blir helt enkelt allas uppgift att hälsa varandra välkomna, vilket ofta skapar en trygg och trevlig miljö mellan grannarna.

4. Nytt, fräscht – och hög standard

Tänk att få komma hem till ett helt nytt boende där ingen tidigare bott. Vid köp av nyproduktion slipper du dyra och långdragna renoveringar, istället flyttar du in i ett modernt hem med fräscha ytskikt och genomtänkt planlösning. Ofta får du även vara med och bestämma material och göra tillval under byggprocessen, vilket gör att du kan sätta din egen prägel på boendet.

5. Hållbart och miljövänligt

Nya bostäder byggs idag alltid med ett starkt miljötänk med låga underhålls- och driftskostnader och en god inomhusmiljö med sunda materialval som är bra för både dig och miljön. Som boende i en nyproducerad, energisnål bostad sparar du därför pengar varje månad – samtidigt som du gör klimatet en tjänst.

6. Ekonomiskt hållbart

Att investera i en nyproducerad bostad är även ekonomiskt hållbart – värdet på bostaden stiger under tid och underhålls- och driftskostnaderna är generellt lägre. Ur ett långsiktigt perspektiv blir det helt enkelt billigare att äga en bostadsrätt som är nyproducerad, vilket ger dig som köpare en bra ekonomisk bas.

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.