Bokningsavtalet – så funkar det

Att köpa en nybyggd bostad är ofta förenat med längtan, förväntan och pirr i magen, men också en hel del svåra ord och begrepp. Därför startar vi på Åke Sundvall en miniskola där vi guidar dig genom köpprocessen. Låt oss börja med bokningsavtalet – vad gäller egentligen?

Publicerad: 20 June, 2019

Efter att du har anmält intresse för en bostad är nästa steg att ett bokningsavtal ska tecknas och en bokningsavgift betalas, som varierar beroende på byggherre. Bokningsavtal finns till för att båda parter ska vara överens om intentionen att gå vidare i projektet.

Bokningsavgiften

När avtalet skrivits på reserveras bostaden till dig, och i samband med det betalar du bokningsavgiften.

Bokningsavgiften är en del av totalsumman och dras av innan du betalar slutsumman på bostaden. Innan du betalar bokningsavgiften bör du ha allt klart med din bank: lånekalkyl, lånelöfte etc.

Att avbryta köpet

Önskar du vid ett senare tillfälle avbryta köpet återbetalas bokningsavgiften reducerad med en administrationsavgift och byggherren äger rätten att anvisa bostaden till en annan köpare.

Läs mer och se hela vår beskrivning av köpresan här

Lycka till på resan mot drömbostaden!

 

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.