Nyproduktion Slakthusområdet

Ta del av stadens puls och matkultur utanför porten till din nya bostad i Slakthusområdet.

Slakthusområdet – Stockholms Meatpacking district
Kommande
Kommande

Slakthusområdet – Stockholms Meatpacking district

Åke Sundvall kommer att uppföra cirka 100 bostäder, lägenheter samt stadsradhus, i Slakthusområdet och därmed vara en del av skapandet av Stockholms egna motsvarighet till Meatpacking district.
Läs mer och anmäl intresse

Vår nyproduktion i Slakthusområdet

Många känner nog till Slakthusområdet för just vad namnet antyder – slakthuset. Men låt inte namnet lura dig! Slakthusområdets nyproduktion av bostäder ska tillsammans med nya parker och torg göra det attraktivt att gå, cykla och leva i området som planeras bli Stockholms nästa populära, snabbt växande stadsdel.

Slakthusområdet håller just nu på att utvecklas från ett industriområde till en destination för boende, mat, kultur, evenemang och arbete. 

Stockholms stad planerar för cirka 4 000 nya bostäder i Slakthusområdet med varierande utseende, för olika typer av hushåll samt cirka 10 000 arbetsplatser, verksamheter och handel. Åke Sundvalls nyproduktion i Slakthusområdet kommer bidra med cirka 100 nya lägenheter och stadsradhus.

Slakthusområdets historia

1912 invigdes ett nytt slakthus i Enskede gård med syfte att förbättra kötthanteringen i staden markant. 

Slakthuset var stort och bestod av allt från slakthallar till maskinhus, kylhus och bostäder för veterinärer och slaktare. Slakteriverksamheten ökade snabbt, men kom att upphöra helt år 1991 och började istället användas för styckning, försäljning och distribution av handelsvaror och annat.

Slakthusområdet idag

Idag är Slakthusområdet en stor samlingsplats för arbetsplatser och företag, främst inom livsmedelsindustrin. Området är i en stor utvecklingsfas där både tunnelbanan får en ny sträckning och flera bostadshus planeras att byggas under de kommande åren – och där är vi på Åke Sundvall delaktiga och bidrar med småskalig nyproduktion i Slakthusområdet.

Här kan du läsa mer om projektet: https://vaxer.stockholm/omraden/soderstaden/slakthusomradet/

Nyproducerade bostäder i Stockholms yngsta stadsdel – ett nytt kapitel i Åke Sundvalls 80-åriga historia

Det nyetablerade kulturområdet med nya bostäder i Slakthusområdet lägger ännu en pusselbit till vår historia. Ända sedan Åke Sundvall grundades för snart 80 år sedan har vi med själ, hjärta och gediget kunnande strävat efter att skapa stadens mest omtyckta områden. Kvarter med vackra, funktionella och hållbara hus där människor och verksamheter kan växa och utvecklas.

Varför köpa bostad i Slakthusområdet?

Söker du puls och matkultur blandat med konst och kultur i en avslappnad miljö är vår nyproduktion i Slakthusområdet definitivt något för dig. I februari 2018 öppnade en nyrenoverad industribyggnad på Rökerigatan som fått namnet Slaktkyrkan som ska husera allt från kulturaktiviteter, klubbkvällar, filmvisningar, konserter, företagsevent och restaurangverksamhet. 

På sikt beräknas cirka 10 000 arbetstillfällen att finnas inom Slakthusområdet, och med ett bubblande restaurangutbud och närheten till citykärnan är detta en utmärkt plats för dig som vill bo i vackra byggnader och omges av liv och rörelse.

Åke Sundvalls nyproducerade bostäder i Slakthusområdet

Vår nybyggnation i Slakthusområdet om cirka 100 lägenheter och stadsradhus integreras i stadsdelens öppna och varierande landskap. För att matcha övrig bebyggelse har vi valt att bygga ett publikt stråk genom kvarteret, istället för en sluten innergård. Stråket tillför ett varierat gatuliv och känns igen från promenader genom dagens Slakthusområde.

Upplev området runt Slakthusområdet

Slakthusområdet har storslagna utsikter och sägs bli Stockholm egna Meatpacking District. En New York-inspirerad träffpunkt för mat, dryck och nöje – inte långt från citys storstadspuls. Våra nya bostäder i Slakthusområdet kommer ha ett perfekt läge mellan shopping, naturområden och smidig kommunikation. Det oslagbara promenadavståndet till Södermalm i kombination med smidig lokaltrafik och vackra grönområden kring Årstaskogen gör Slakthuset till framtidens förmodligen mest eftertraktade bostadsområde.

Mat och dryck

Tolv Stockholm
Tolv Stockholm är ett helgnöje för hela familjen. Här finns det nämligen något för precis alla. Ett stort nöjespalats med allt från bowling och shuffleboard till restauranger, hotell och karaoke. Som boende i Slakthusområdet har du därför alltid nära till nöje.

För mer information: https://tolvstockholm.se

Natur

Årstafältet
Med närhet till Slakthusområdet ligger Årstafältet som en självklar mötesplats för de boende i närområdet. Årstafältet består av stora gröna ytor och passar perfekt för löprundan, långpromenaden, picknicken eller utomhusaktiviteterna för barnen. 

Hammarbybacken och Nackareservatet
Bara tio minuter bort ligger Hammarbybacken. En perfekt plats för skidåkning, löprundor och utflykter för hela familjen. Området gränsar även till populära naturreservatet och friluftsområdet Nackareservatet som består av hela 855 hektar land och vatten runt Stockholm och Nacka.

Nöje och sevärdheter

Globen Shopping
Bara ett stenkast från Slakthusområdet ligger Globen Shopping med ett sextiotal butiker av olika slag. Här finns både shopping, mat och dryck för hela familjen – och för den kulturintresserade arrangeras även olika kulturevenemang i området bestående av allt från dans, sång och teater till olika former av konstprojekt.

För mer information: http://globenshopping.se/

Kommunikationer till och från Slakthusområdet

Slakthusområdet, där våra nya lägenheter och stadsradhus kommer byggas, ligger i Johanneshov, ett stenkast från Södermalm i Stockholm. Du tar dig hit med kollektivtrafiken (buss eller tunnelbana) cykel eller bil, eller så promenerar du via Skanstullsbron på cirka 25 minuter. I dagsläget går tunnelbanan till Globen och därifrån är det en kort promenad till Slakthusområdet. Planeringen och verkställandet av att bygga ut tunnelbanan med ett eget stopp vid Slakthusområdet är dock redan igång och när det är dags för inflytt går tunnelbanan hela vägen fram.