Brf Knäckepilen
Ett modernt boende i Östra Sala Backe

I Östra Sala Backe uppför Åke Sundvall 95 bostadsrätter. Huset kännetecknas av modern arkitektur som utmärker sig. Alla lägenheter har balkong eller terrass och på taket kan alla njuta av föreningens stora gemensamma takterrass. Beräknad inflyttning är i årsskiftet 2018/2019.

Ny butik och brädgård åt Ekesiöö
Ett nytt byggvarhus byggs i Bällsta

Byggvaruhandlaren Ekesiöö har gett Åke Sundvall i uppdrag att bygga deras nya butik och brädgård i Bromma. Ekesiöö har genom året varit en av Åke Sundvalls leverantörer av byggmaterial och därför känns det extra roligt att få genomföra detta projekt. Projektet beräknas vara klart slutet av 2018 och innefattar ca 5000 kvm butik och lager.

Rindö
Ombyggnation av kasernbyggnader till lägenheter

Åke Sundvall har tecknat ett samarbetsavtal med Vasallen avseende ombyggnad av 2 st befintliga kasernbyggnader till 90 st lägenheter ute på Rindö, Vaxholms kommun. Den ena byggnaden utförs som Brf och den andra som hyresrätt. Ombyggnaden av kasernbyggnader är en del av omvandlingen av hela Rindö hamn till ett attraktivt område för boende i skärgårdsmiljö. Vi är mycket glada och stolta för att får vara en del av detta och ser fram mot ett långt och utvecklande samarbete med Vasallen. Ombyggnationen beräknas vara klar under 2018.

Magelungsterrassen
Radhuslägenheter med sjöutsikt i Farsta Strand

Vid sjön Magelungen bygger Åke Sundvall 23 unika terrasslägenheter med spännande planlösningar, både i etage och i ett plan. De större lägenheterna påminner i sin utformning om klassiska radhus. Samtliga bostäder har ett eget uterum i form av en 13 kvm stor terrass. Under huset ligger föreningens gemensamma garage.

Läs mer
Ombyggnad av befintlig kontorsfastighet
Kv Repslagaren

Grev Turegatan mitt inne på Östermalm gör Åke Sundvall en totalrenovering med nya planlösningar, installationer och hyresgästanpassningar i en befintlig kontorsfastighet. Renoveringen sker i två olika huskroppar och kommer att ske i tre etapper. Arbetet sker på uppdrag av AFA Fastigheter.

Kvarteret Paraden
Barkarbystaden

Åke Sundvall har fått i uppdrag att bygga 217 bostäder i Barkarbystaden. Kvarteret består av fyra byggnader i olika höjd. Alla lägenheter har fönster i minst två väderstreck och minst en balkong, uteplats eller terrass mot den gröna innergården.

Läs mer
18 våningar med 240 studentlägenher
Tensta får nytt höghus

I centrala Tensta, precis bredvid tunnelbanan bygger Åke Sundvall ett 18 våningar högt hus med 240 studentlägenheter. Som i allt Åke Sundvall bygger handlar det även här om kvalitet vilket är viktigt då studenter flyttar in och ut oftare. Att bygga ur ett förvaltningsperspektiv med stort fokus på långsiktig hållbarhet är en nyckelfaktor i detta projekt.

Läs mer