Vi fortsätter att inreda hållbart tillsammans med IKEA Stockholm!

Åke Sundvall har samarbetat med IKEA och tagit fram inredningsprojekt i flera olika bostadsprojekt. Tillsammans med IKEA Stockholm togs senast ett nytt och färdigt inredningskoncept fram kallat ”Conscious Living” under hösten 2019, där de utvalda produkterna skulle bidra till en mer hållbar konsumtion. Nu fortsätter vårt samarbete vidare till studentlägenheterna i Gubbängen.

Publicerad: 23 April, 2020

Inredningskonceptet Conscious Living togs fram specifikt för nybyggnadsprojektet Brf Agnes i Fruängen med fokus att hitta en stilfull inredning på liten yta med stort hållbarhetsfokus.

Vi fortsätter nu att tillsammans med IKEA Stockholm inreda hållbart i de nyproducerade Svanenmärkta studentlägenheterna Knekten & Maja i Gubbängen. Produkterna i de två visningslägenheterna som ska inredas är speciellt utvalda utifrån form, funktion, kvalitet och hållbarhet till ett lågt pris. På IKEA kallas det demokratisk design, ett sätt för alla att få tillgång till bra heminredning.

När inredningskonceptet för studentlägenheterna nu tagits fram har IKEA återigen noggrant tagit hänsyn till att flera produkter är gjorda av återvunnet eller förnyelsebart material, och där det låga priset varit en viktig faktor utan att tumma på form, funktion eller kvalitet.

Att inreda en studentlägenhet är en utmaning när det kommer till kvadratmeter, därför har IKEA Stockholms inredare Donatella tänkt mycket på produkternas multifunktion i ett litet hem.

– KYRRE pall är en av vårens nyheter och kan till exempel användas både som extra sittplats men fungerar även suveränt som ett sängbord. Har man flera går de även att stapla på varandra för att spara utrymme! berättar Donatella. Andra exempel på liknande multifunktionsmöbler är en bäddsoffsmodul där du kan låta gästerna sova över vid besök, soffbord med praktisk förvaring i samt ett bord på hjul som kan användas för såväl studier som matbord, berättar Donatella.

Till varje lägenhet har dessutom IKEA arbetat fram tre inredningspaket som på olika sätt ska komplettera grunden så att studenten bara kan flytta in och bo.

  • Paketet ”Hemmamys” fokuserar på badrummet och sovrummet och innehåller allt från handdukar till överkast och filtar.
  • Paketet ”Stämning” innehåller produkter som skapar det där lilla extra för en ombonad känsla såsom krukor, matta, vaser och inredningskuddar.
  • Sist men inte minst har du genom paketet ”Äta billigt” ett fullt utrustat kök med allt du behöver för att laga den bästa studentmaten. Kastruller, skärbrädor, ugnsformar, tallrikar, glas, bestick mm ingår.

Paketen är utformade så att de enkelt kan beställas på IKEA.se och levereras som ett postpaket. I dessa corona-tider kanske extra bra då vi ska undvika att springa runt på varuhusen alltför mycket. Här kan du läsa mer om IKEAs tjänst Click & Collect.

Ska du flytta in i Maja & Knekten? Då har du dessutom en härlig värdekupong att se fram emot som inflyttningspresent som du kan använda när du handlar på IKEA!

 

Studentlägenhet i Maja

Studentlägenhet i Knekten

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.