Bilpool – så fungerar det och här är fördelarna

Delningsekonomi har blivit allt vanligare i vårt samhälle. Detta innebär att vi delar på allt från lägenheter till bilar med andra människor. Via en bilpool kan du dela på bilen med andra, vilket är både miljövänligt, ekonomiskt och praktiskt på många sätt. Man brukar säga att bilpool passar den som kör någon gång i månaden till några gånger i veckan, och vi på Åke Sundvall är mycket stolta över att kunna erbjuda bilpool i några av våra projekt. Här nedan går vi igenom allt du behöver veta.

Publicerad: 9 July, 2019

Varför bilpool?

Bilpool passar perfekt för boende i en förening, men även för företag och andra organisationer.
En bilpool innebär att du får tillgång till en eller flera bilar när det passar dig. Du behöver med andra ord inte stå som ägare och kan därmed leva ett mer flexibelt liv. Fördelarna med bilpool är att du slipper binda upp dig till en bil, och du kan samtidigt variera ditt bilåkande med kollektivtrafik och andra färdmedel när du vill. Bilpool är inte bara mer miljövänligt och kostnadseffektivt, utan även bekvämt då du slipper extra ansvar för bland annat tvätt, besiktning, däckbyte och annat.

Hur fungerar bilpool?

Just nu har vi två aktuella projekt som erbjuder bilpool, Brf Knäckepilen i Uppsala och Brf Agnes i FruängenDet är föreningen som hanterar de gemensamma bokningssystemen och som boende i t.ex. Brf Agnes tilldelas du ett medlemskap vid inflytt och betalar sedan efter förbrukning. Bokar gör du via en app och även andra boende i området kan bli medlemmar och använda bilen, om de vill. Föreningen betalar ingenting för bilen, utan den ägs och driftas av ett bolag. Däremot så krävs det att föreningen tillhandahåller parkeringsplats till bilen de första fem åren. Därefter får föreningen avgöra hur de vill gå vidare, beroende på behov och önskemål.

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.