Höstens och vinterns inredningstrender från Formex

Hösten och vinterns inredningssäsong är här och Nordens största inredningsmässa Formex har tagit fram en trendrapport med omvärldsanalyser, teman och färgkartor i en tid där allt är som vanligt och allt har förändrats. Vi listar säsongens hetaste trender som visualiseras i form av tre idévärldar – Emotion of Nature, Sound of Silence och Time for seduction.

Publicerad: 23 November, 2021

Formex är designmässan som fångar upp de största trenderna inom inredning. Säsongens tendenser presenterades i en digital trendguide i form av tre övergripande idévärldar som ger en bild av hur vi kommer att inreda våra hem framöver.

Emotion of Nature – kraft och lugn från naturen

I det nya temat Emotion of Nature står vårt närområde i fokus. När vi inte kunnat resa tar vi vår tillflykt till naturen och hittar inspiration i gröna nyanser, naturliga materialval och ljusa naturtoner för stillhet och harmoni. Våra hem blir ett med naturen, interiör övergår i exteriör på ett naturligt sätt. Vi väljer närproducerade träslag, återvunna material som skapar nya produkter och möjligheter samt ser rena ytor i material som sten, keramik och klarglas.

 

Gröna toner i Formex tema "Emotion of nature"

Sound of Silence – djärvt och sofistikerat

Detta tema förmedlar en djärv och lite sofistikerad citykänsla som är kaxig och modern på samma gång. Vi inreder med det vi tycker bäst om – inte vad någon annan tycker. Vi blandar containerfynd med klassiska designmärken och söker oss bort från det som känns allt för tillrättalagt. Det är de udda kombinationerna av prylar som ger en skönt harmonisk disharmoni. Färgskalan är tydligt grafisk med mycket svart, grått och vitt – med en kaxig gul som bryter av. Kombinationer av textilier med olika karaktär som blankt och matt skapar en modern och tidlös känsla, och självklara material som trä, glas, betong, sten och metaller sätter stilen.

Trenden "Sound of Silence"

Time for seduction – färgstarkt och passionerat

Vårt uppdämda behov av social gemenskap kommer med största sannolikhet att påverka vårt sätt att inreda våra hem. Vi dukar våra bord vackert och omsorgsfullt, inreder med mycket färg och mönster och blandar olika strukturer. Vi ser en mix av lyxiga färger som går i mörkt vinrött till ljusaste rosa, och blandar gärna färger som är lite förbjudna, som rött, rosa och orange. Vidare ser vi glansiga ytor i kombination med matta ytor som siden och sammet, vackra detaljer av metall, guld och koppar, textil på väggar och möbler, strukturtapeter med textil känsla och mjuka, mönstrade mattor för ombonad trivsel.

 

 

Inredningstemat "Time for seduction"

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.