Tidlösa troféer: Designklassiker som vässar ditt nya hem

Som troféer i hemmet står de där och glänser – år ut och år in. Att investera i en designklassiker är ett både stilsäkert och hållbart val då de står pall för såväl tidens tand som flyktiga trender. Vi har valt ut fem odödliga klassiker som kan älskas i generationer och enkelt sätter prägel på en nyproducerad lägenhet.

Publicerad: 25 April, 2019

Thonet No 14, Michael Thonet, 1859

Formgivaren Michael Thonet ligger bakom Wienerstolarna som idag är lika eftertraktade som när de lanserades – trots att det gått nästan 160 år sedan modell No 14 såg dagens ljus. Stolarna är tillverkade i bok i en så kallad böjträteknik och sitsen finns i flätad rotting eller trä. Ljuvliga att både sitta i och titta på.

Gräshoppa, Greta Grossman, 1947

Greta Grossman var långt före sin tid när hon designade denna lampa som trots sjuttio år på nacken känns mer samtida än de flesta moderna lampor. Dessutom är den mångsidig – tack vare sin rörliga arm kan den ge både riktat ljus och mysbelysning.  

Lamino, Yngve Ekström, 1956

Vem vill inte sjunka ner i denna fåtölj? Lamino är en folkkär svensk klassiker med ett fulländat formspråk i kombination med de finaste materialen och ett förstklassigt hantverk. Har fått utmärkelsen århundradets svenska möbel.

Norrgavel träsoffa, Nirvan Richter, 1993

Letar du efter en tidlös soffa som håller i generationer? Norrgavels träsoffa är en modern klassiker som står för extraordinär kvalitet och naturlig skönhet. Den tillverkas helt i naturmaterial och är dessutom en av få Svanen-märkta soffor på marknaden.

Stringhyllan, Nisse och Kajsa Strinning, 1949

Nisse och Kajsa Strinnings funktionella bokhylla lanserades 1949 och blev snabbt hela svenska folkets älskling. Lätt att montera, smidig att variera och svårslaget snygg i all sin enkelhet. Den luftiga modernistiska designen framhäver dina böcker eller inredningsdetaljer på bästa sätt. En odödlig klassiker!

 

Relaterad läsning:

Hänga tavlor i nyproduktion – så gör du

Förändra med textilier – 5 enkla inredningstips

Naturnära njutning – gör badrummet till hemmets oas

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.