“Ett nyproducerat hem behöver varken vara tråkigt eller sterilt”

En nyproducerad lägenhet är med sitt raka, moderna formspråk ett oskrivet blad som kan behöva lite kärlek och personlig touch för att komma till liv. Vår ambassadör, inredaren Arijana Heinrici, bjuder på sju tips som mjukar upp, adderar karaktär och gör hemmet mer inbott.

Publicerad: 2 December, 2019

Arijana Heinrici

Mjuka upp intrycket

Ett nyproducerat hem behöver varken vara sterilt, tråkigt eller opersonligt. Gör din bostad mysig och ombonad med textilier – satsa på gardiner, kuddar, plädar och mattor. Ett annat sätt att mjuka upp och skapa kontrast är att ta in möbler eller detaljer från förr. Leta på loppisar och sajter som Blocket och Tradera!

Sätt din egen prägel

Vem är du och vad gillar du? Sätt dig ner och fundera på hur du kan få fram just din personliga stil. Följ hjärtat framför trender och plocka in saker som känns bra i magen. Ett tips är att skapa en moodboard för varje rum för att visualisera känslan du vill få fram.

 

Störst går först

Börja alltid med att bygga ditt hem eller din nya bostad från stort till litet. När du väl har till exempel soffa och bord på plats ser du lättare vilken matta som passar, vilka kuddar som klär din soffa och vilka gardiner du ska ha – och vilka småprylar och detaljer som höjer intrycket ytterligare.

Belysning gör underverk

Lägg energi på att ljussätta ditt hem! En bra start är att tänka allmänljus i form av taklampor, funktionsbelysning när du vill lysa upp ordentligt och stämningsbelysning som mjukar upp och ger en härlig känsla. Dimmern är din bästa vän när det gäller att anpassa ljuset efter tillfälle och behov.

 

Utnyttja rummet rätt

Känns det svårt att inreda en öppen planlösning? Istället för att placera alla möbler vid en vägg kan du försöka skapa rum i rummet med olika avdelare. Skärma av köket med en låg bokhylla med vackra detaljer på, skapa en ö med din favoritfåtölj och en snygg golvlampa och rama in med en sittgrupp på en stor matta för att skapa balans i rummet. En annan del av rummet blir matsal med plats för middagar och umgänge.

 

Grönt är skönt

Skapa ett levande hem med gröna, frodiga växter – en fröjd för ögat samtidigt som du får något att pyssla med och sköta om. Placera stora växter på golvet och mindre i fönstren. Ett tips är att spana efter vackra krukor på loppis för att ge växterna lite extra karaktär.

Växt monstera

Följ en röd tråd

Vita väggar brukar vara standard i nyproduktion, men det betyder inte att du måste kompensera med starka färger och galna mönster. Följ istället din röda tråd som du skapat och inred med sådant som passar dig och din personliga stil. Det viktiga är inte vilka färger du väljer, utan att de går snyggt ihop och inte skär sig. Ett tips är att backa ut från rummet, ta en bild och betrakta den – är det något som sticker i ögonen? Ta bort och placera om.

Relaterad läsning:

Fynda på loppis och auktion i sommar – så gör du

Inred med ljus – en guide till rätt belysning i hemmet

Hänga tavlor i nyproduktion – så gör du

Förändra med textilier – 5 enkla inredningstips

 

Här hittar du alla våra nyproducerade bostäder!

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.