Förändra med textilier – 5 enkla inredningstips

Det är höst och tiden att kura in sig hemma är kommen. Kanske är du sugen på att addera något nytt i hemmet som förhöjer mysfaktorn ännu mer? Att använda textilier är ett enkelt och effektivt sätt att skapa en varm och ombonad känsla. Nedan listar vi 8 tips på hur man kan gå till väga.

Publicerad: 19 October, 2020

Variera kuddfodralen

Troligtvis det enklaste sättet att snabbt skapa förändring och anpassa efter tid på året. Kanske vill du byta ut blommönstret mot varma jordtoner, eller addera lite knallig färg som lyser upp i höstmörkret? Snygga kuddfodral i olika färger och mönster kan du hitta på de flesta inredningsbutiker och möbelvaruhus – eller så syr du själv av favorittyget. Möjligheterna är oändliga!

Uttrycksfullt med mattor

Inte bara sköna att gå på – även sköna att titta på. Mattor är faktiskt mer än bara ett bruksföremål som för en anonym tillvaro under diverse bord och soffor. En uttrycksfull matta med en speciell färg, mönster eller struktur kan tvärtom bli mittpunkten i ett rum och ge karaktär åt hemmet. Med mattor kan man dessutom på ett enkelt sätt dela av och skapa rum i rummet.

Tyg uppåt väggarna

Vem har bestämt att det bara ska hänga tavlor på väggarna när det finns så mycket fin textilkonst här i världen? Att fästa tyg eller mattor på väggarna skapar ett ombonat och levande intryck och ger samtidigt bättre akustik i rummet. Ett tips är att fynda unik textilkonst och hantverk i tyg och garn på antik- eller second hand-butiker.

Vintra med fårskinn

När vintern står för dörren vill man gärna gosa in sig i varma och mjuka material. Fårskinn är fenomenala stämningshöjare och funkar nästan överallt – på golvet, i fåtöljen framför brasan, draperat över soffan, på bänken i uterummet eller var som helst i sovrummet. Hållbart, funktionellt och stilsäkert på samma gång.

Trolla med gardiner

Välkomna en ny årstid med nya gardiner – ett trevligt sätt att skapa förändring och inreda efter säsong. Ett tips är att sätta gardinerna bredvid fönstret, det gör att rummet känns större samtidigt som du behåller ljusinsläppet. Har du låg takhöjd? Fäst gardinerna så nära taket som möjligt så trollar du fram mer rymd.

Relaterad läsning:

”Ett nyproducerat hem behöver varken vara tråkigt eller sterilt”

Tidlösa troféer: Designklassikerna som vässar ditt nya hem

Gör om hemma utan stora renoveringar

Naturnära njutning – gör badrummet till hemmets oas

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.