Gör om hemma utan stora renoveringar

Ny säsong kommer ofta med en längtan efter förnyelse, inte minst i hemmet. Men det kan bli dyrt att köpa nya möbler och genomföra stora renoveringar. Med små, enkla medel kan du istället fräscha upp hemmet på nolltid – utan att det kostar skjortan.

Publicerad: 12 November, 2019

Förnya med handtag och knoppar

Nya beslag kan göra mycket för ett hem! Nya, skinande knoppar och dörrhandtag fräschar upp vilken garderobsdörr eller badrumsdörr som helst och sätter ny prägel på ditt hem. Satsa på exklusiva material som läder eller koppar för att få dina möbler att kännas lyxiga utan stora investeringar.

Sätt färg på skåpluckorna

Lite färg på skåpluckorna ger nytt liv åt köket – och du kan enkelt måla om luckorna hemma.  Vita, nymålade luckor kan ljusa upp ett helt hem, medan gråa toner skapar en lyxig atmosfär i köket.

Satsa på färgglada textilier

Textilier kan med fördel bytas ut efter säsong. Byt ut de tunna sommargardinerna mot tyngre textilier som sammet eller tjockare bomull. Även sovrummet mår bra av lite förnyelse i vinter. Satsa på överkast och kuddöverdrag i lyxiga färger som smaragdgrön och sammetsblå.

Relaterad läsning: Förändra med textilier – 5 enkla inredningstips

Fräscha upp gamla möbler 

Du kanske har en gammal byrå hemma som inte ser mycket ut för världen? Med lite färg och nya knoppar kan den förvandlas till en ny, snygg möbel. Eller varför inte spraya dina gamla blomkrukor i guld eller silver? Med små medel kan du fräscha till det gamla – enkelt, billigt och hållbart.

Skapa karaktär med gröna växter

Ett hem är inte fulländat utan grönska! Växter skapar nämligen liv och ger karaktär till ditt hem. Dessutom mår vi ju väldigt bra av att ha växter runt omkring oss – de ökar nämligen både vårt välbefinnande samtidigt som de förbättrar luftkvaliteten.

Måla om väggar

Nymålade väggar kan förvandla ett helt hem och få det att kännas större, fräschare eller mer personligt beroende på vilken kulör du väljer. Med rätt verktyg är det dessutom enkelt att göra själv. Ha alltid rummets storlek och ljus i åtanke innan du väljer kulör och börja med att provmåla en mindre yta för att se hur färgen känns i dagens olika stadier, från morgon till kväll. 

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.