Anmäl intresse

Njut av det enkla livet i Vallentunas nya pärla

Det ska vara lätt att leva! I Brf Smeden är det enkelt att kombinera vardagsliv, aktiva helger i naturen och social samvaro på en och samma plats. Skapa ditt personliga hem i stilrena och välplanerade lägenheter, i en lugn och trygg miljö där ytor för gemenskap fått en alldeles speciell plats. Ta ett parti boule på gårdens egna utebana, fika tillsammans i den grönskande pergolan, gör tid för odling på balkongen eller uteplatsen – eller låt kreativiteten flöda i husets gemensamma hobbyrum ”Smedjan”.

Missa inga nyheter från Brf Smeden! Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad allt eftersom projektet framskrider.

Längst ned på denna sida finner du nedladdningsbara filer.

Projektinformation

Antal lägenheter: 64
Storlek på lägenheter: 1-3 RoK
Arkitekt: ÅWL Arkitekter
Säljstart : 25 mars 2020
Preliminärt tillträde: Våren 2021
Anmäl intresse

Bostadsväljare

Åke sundvall

Enkelhet som röd tråd i vardagen

I Brf Smeden går enkelheten som en röd tråd, såväl när det gäller funktionalitet som social hållbarhet och läge. Under huset finns garage, som du når genom att ta hissen direkt från ditt våningsplan. Varje lägenhet har ett förråd i källaren som enkelt nås med hiss. Fina strövområden och natursköna motionsslingor har du runt knuten, och Vallentuna centrum med ett brett utbud av shopping, kultur och service ligger en kort promenad bort. Närheten till Arlanda öppnar upp möjligheten att snabbt ta sig ut i världen, och söker du storstadens puls finns Stockholms city på en halvtimme.

Åke sundvall

Goda förutsättningar för gemenskap och samhörighet grannar emellan

Att skapa en bebyggelse rik på variation i typ, höjd, form och stil har varit ett övergripande koncept från kommunens sida som Åke Sundvall tillsammans med Bertil Molin och Johan Nylind på ÅWL Arkitekter tagit fasta på. Kvarteret ska kännas småskaligt samtidigt som det ska finnas en stabilitet i gestaltningen, vilket har gjort att huset har fått en tydlighet mot gatan och en mjukare framtoning in mot gården. Kontraster som ger ett spännande intryck.

– Husen i området varierar från fem våningar ner till radhusstorlek med bara två våningar, vilket skapar ett trivsamt, dynamiskt bostadsområde som på ett fint sätt svarar upp till visionen att få fram en variation i form och stil. Dessutom är det en lagom stor gård med en lagom mängd lägenheter – en viktig aspekt när det gäller att skapa goda förutsättningar för gemenskap och samhörighet grannar emellan.

Detta är en del ur vår intervju med arkitekten till Smeden, Bertil Molin. Läs mer på vår blogg Mellan väggarna.

Läs mer Dölj
Åke sundvall

Det officiella spadtaget är nu taget!

Den 10 oktober 2019 hade vi ett första officiellt spadtag för våra 64 lägenheter samt för det äldreboende vi bygger i samma kvarter. Meverkande på spadtaget var förutom Åke Sundvall även Humana samt Vallentuna Kommun. Spaden med tre ”armar” hölls utav Åke Sundvalls VD Martin Sundvall, Kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand samt Anders Broberg, affärsområdeschef Humana Omsorg.

Läs mer om äldreboendet här.

Visa närliggande:

Alla dokument för Brf Smeden laddar du ner här

Bofakta Smeden Hämta
Säljstart BRF Smeden-så går det till Hämta
Brf Smeden Magasin Hämta

Kontakt

Maria Jansson

Maria Jansson

Ansvarig Mäklare


072-157 05 28

Tim Svalling

Tim Svalling

Projektchef


08-505 580 00

Bekvämt boende i Brf Smeden - anmäl ditt intresse idag!

Anmäl intresse