Smeden

Njut av det enkla livet i Vallentunas nya pärla

Det ska vara lätt att leva! I Smeden är det enkelt att kombinera vardagsliv, aktiva helger i naturen och social samvaro på en och samma plats. Skapa ditt personliga hem i stilrena och välplanerade lägenheter, i en lugn och trygg miljö där ytor för gemenskap fått en alldeles speciell plats. Ta ett parti boule på gårdens egna utebana, fika tillsammans i den grönskande pergolan, eller gör tid för odling på balkongen eller uteplatsen.

 

Projektinformation

Antal lägenheter: 64
Storlek på lägenheter: 1-3 RoK
Arkitekt: ÅWL Arkitekter
Byggstartat: Maj 2019
Preliminärt tillträde: Våren 2021

Goda förutsättningar för gemenskap och samhörighet grannar emellan

Att skapa en bebyggelse rik på variation i typ, höjd, form och stil har varit ett övergripande koncept från kommunens sida som Åke Sundvall tillsammans med Bertil Molin och Johan Nylind på ÅWL Arkitekter tagit fasta på. Kvarteret ska kännas småskaligt samtidigt som det ska finnas en stabilitet i gestaltningen, vilket har gjort att huset har fått en tydlighet mot gatan och en mjukare framtoning in mot gården. Kontraster som ger ett spännande intryck.

– Husen i området varierar från fem våningar ner till radhusstorlek med bara två våningar, vilket skapar ett trivsamt, dynamiskt bostadsområde som på ett fint sätt svarar upp till visionen att få fram en variation i form och stil. Dessutom är det en lagom stor gård med en lagom mängd lägenheter – en viktig aspekt när det gäller att skapa goda förutsättningar för gemenskap och samhörighet grannar emellan.

Detta är en del ur vår intervju med arkitekten till Smeden, Bertil Molin. Läs mer på vår blogg Mellan väggarna.

Läs mer Dölj
Åke sundvall
Åke sundvall

Det officiella spadtaget är nu taget!

Den 10 oktober 2019 hade vi ett första officiellt spadtag för våra 64 lägenheter samt för det äldreboende vi bygger i samma kvarter. Meverkande på spadtaget var förutom Åke Sundvall även Humana samt Vallentuna Kommun. Spaden med tre ”armar” hölls utav Åke Sundvalls VD Martin Sundvall, Kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand samt Anders Broberg, affärsområdeschef Humana Omsorg.

Läs mer om äldreboendet här.

Visa närliggande:

Bekvämt boende i Brf Smeden - anmäl ditt intresse idag!