Agnes – en hyllning till Fruängens kvinnliga hjältar

Med en arkitektur som både sticker ut och smälter in i den klassiska 50-talsbebyggelsen tillför vi något nytt – med omtanke om det gamla. Brf Agnes växer fram i hjärtat av Fruängen och fortsätter namntraditionen som hyllar historiens kvinnliga hjältar.

Elsa Beskow, Ellen Key, Karin Boye, Jenny Lind, Fredrika Bremer – och förstås Agnes Lagerstedt, lärarinnan och arbetarklasskämpen vars gata Brf Agnes nu växer fram på. I Fruängen har de flesta gatorna uppkallats efter kända svenska kvinnor, allt från konstnärer, kvinnorättskämpar och läkare till författare och journalister som var och en har gjort avtryck och på olika sätt format historien.

När vi nu bygger i Fruängen på Agnes Lagerstedts gata är det en självklarhet att göra det med omtanke om områdets prägel och värna traditionen där historiens starka kvinnor står i centrum. Att döpa vårt hus till Brf Agnes föll sig därför naturligt. Vi är stolta över att få chansen att fortsätta vidare på en lång namntradition som hyllar kvinnorna, ger själ åt kvarteren och stärker Fruängens unika karaktär.

Den 23 maj kl. 18.00 ordnar vi stomvisning av Brf Agnes. Ta chansen och känn in lägenheterna, upplev den milsvida utsikten som kommer från att huset byggs på en höjd, ta del av tankar kring arkitekturen och promenera på gatorna döpta efter kvinnor som alla varit med och förändrat historien. Läs mer om projektet här.