Med hållbarhet som ledstjärna

Det ska vara lätt att leva hållbart i Verket. Med inspiration från en av våra största profiler inom miljö och hållbar utveckling symboliserar huset Gro kvarterets kärna – Svanenmärkta bostäder, gröna miljöer, social samvaro och kreativt återbruk.

Publicerad: 27 October, 2021
Gro i Verket

Gro Harlem Brundtland

Huset Gro, som fått sitt namn efter Gro Harlem Brundtland, fångar in allt det som Verket står för: ett hållbart liv och boende. Norges tidigare statsminister och generalsekreterare i WHO myntade begreppet hållbar utveckling, och genom sitt arbete i FN kraftsamlade hon för att rädda vår gemensamma framtid.

Gro består av 34 ljusa och välplanerade lägenheter, varav de vända mot gatan kommer att få fina blomlådor som ger huset karaktär. Bostäderna högst upp är utformade med vackra takkupor. Gro har dessutom en övernattningslägenhet som alla boende i Verket har möjlighet att hyra.

Huset Gro

– Punkthus

– 34 lägenheter, varierande mellan 1–4 rum och kök

– 7 lägenheter med takkupor

– Övernattningslägenhet

Om Gro Harlem Brundtland

Gro Harlem Brundtland, född 1939, har både varit statsminister i Norge och generalsekreterare för WHO. I sitt ordförandeskap i FN:s kommission för miljö och utveckling bidrog hon till att begreppet hållbar utveckling fick en konkret politisk innebörd och en vid spridning. I rapporten ”Vår gemensamma framtid” från 1987 kopplar hon samman ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet som en förutsättning för ett bra liv för människor.

Nyfiken på Verket i Rosendal, Uppsala? Läs mer och anmäl intresse

Relaterad läsning:

Huset Einar

Huset Telkes

Huset Tillie

 

 

 

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.