Vi utvecklar Bredäng och Vårberg för framtiden

Stockholm växer och staden har genom initiativet Fokus Skärholmen satsat på att bland annat utveckla områdena Bredäng och Vårberg – och vi är med på resan! Vår projektchef Tim Svalling berättar om våra bostadsprojekt Panorama och Vårbergstoppen, och hur de bidrar till att skapa stadens mest omtyckta områden.

Publicerad: 12 March, 2020
Projektchef Tim Svalling

Tim Svalling, projektchef på Åke Sundvall

Ett hem på höjden, med utsikt över Mälarens glittrande vatten och Stockholms gröna natur. Så beskriver Tim Svalling Panorama i Bredäng som kommer att byggstarta under slutet av 2020, som första projekt inom Fokus Skärholmen.

– Panorama är ett av våra mest spännande projekt just nu. Det ligger på en höjd precis vid Sätraskogens naturreservat, bara omkring 100 meter från vattnet och några minuter till tunnelbanan, med stora fönster och obruten vy åt alla håll.

Hur bidrar Panorama till området?

– Bredäng är på uppsving, och det kommer hända mycket i området framöver. Som första projekt inom initiativet Fokus Skärholmen har vi möjlighet att sätta vår prägel på området, och det gör vi verkligen med Panorama. Det kommer att bli ett landmärke som man kan se från vattnet och alla stadsdelar – tre riktigt häftiga punkthus med makalös utsikt över Mälaren.

Vårbergstoppen inbäddad i grönska

Även Vårberg ska få en ansiktslyftning inom stadens initiativ för nybyggnationer i Stockholm. Park och naturområdet vid Vårbergstoppen ska utvecklas med 390 nya bostäder och en ny stadspark. Åke Sundvall bidrar till utvecklingen med ett helt kvarter utmed Vårbergsvägen vid foten av Vårbergstoppen. Kvarteret, som ritas av OWC Arkitekter, har planerats med stor omtanke.

– Det som kännetecknar Vårbergstoppen är att det är väldigt naturnära och inbäddat i grönska. I mitten av kvarteret, som varierar mellan fyra till sju våningar, kommer den allmänna naturkullen att bevaras och omgärdas av lummiga bostadsgårdar närmast husen. Plats för lek och umgänge helt enkelt. Dessutom kommer tunnelbana och service finns endast cirka 500 meter bort.

Relaterad läsning:

Kasvakten – ett nyskapande kvarter i Vårberg

Gör en utflykt till Vårbergstoppens stadspark – en oas för alla åldrar

Vad finns för visioner för området?

– Ambitionen är att bidra till en mer levande gatumiljö på Vårbergsvägen och stärka kopplingen till naturen intill. Vårbergstoppen är ett omtyckt rekreationsområde och här kommer det att anläggas en ny stadspark anpassad för såväl småbarnslek som lek för större barn, utegym, fågelskådningsplats, grillplatser och mycket mer. Nya, fina bostäder tillsammans med vackra omgivningar och en ny stadspark kommer att göra underverk för området!

Läs mer:

Bredäng Panorama

Kasvakten vid Vårbergstoppen

Om Fokus Skärholmen

Stockholm växer och är en miljonstad om några år. För att alla ska få plats ska 40 000 nya bostäder byggas fram till 2020. Vårberg, Skärholmen, Sätra och Bredäng är områden som har stora naturvärden med flera fantastiska stränder och ett starkt levande centrum. Det gör området till en viktig och attraktiv plats för utveckling.

Fler bostäder innebär dessutom att det behövs fler förskolor, skolor, mer närservice, mötesplatser och satsningar på parker och grönområden. En viktig målsättning i projektet är att utveckla området med social hållbarhet i fokus.

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.