”Uppslutningen på säljstarten var enorm”

Från en lerig åker till ett pampigt palats. Åke Sundvalls projektchef Sarah Segerman minns höjdpunkterna från sitt långa arbete med kvarteret Paraden i Barkarbystaden – och blickar framåt mot nästa stora projekt i området med cirka 300 bostäder, lokaler och dagligvarubutik.

Publicerad: 3 May, 2021

Sarah Segerman, projektchef på Åke Sundvall

Varför är Paraden så speciellt för dig?

– Många saker, framförallt är det ett fantastiskt fint kvarter. Jag känner mig stolt när jag är på plats och tänker på att jag varit en del av Paraden och Barkarbystaden som under den tiden växte fram och tog form. På ett mer personligt plan är det också speciellt eftersom jag jobbade med Paraden i så pass många år – över fyra år ­– och var väldigt involverad i både projektutvecklingen och i själva byggprocessen. När man arbetat med något så länge får man ett speciellt band till både kvarteret i sig och de människor man mött på vägen – och inte minst de som flyttat in genom åren.

Något extra starkt minne från arbetet med projektet?

– Jag minns när jag var på plats i Barkarbystaden första gången och det enda som fanns var i princip en stor lerig åker. Då kändes det svårt att tänka sig att någon skulle vilja bo där. Men trots att området var helt outvecklat fanns det en stor dragningskraft – uppslutningen på säljstarten var enorm. Att vi fick en sådan start och mottagande av projektet var oerhört fint och minnesvärt.

Paraden är färdigställt sedan länge – blev det som ni tänkt er?

– Vi bestämde oss tidigt att Paraden skulle bli ett riktigt fint projekt, ett landmärke i staden. Kvarteret består av fyra byggnader i olika höjd, allt för att ta vara på och släppa in ljuset. Dessutom ville vi skapa en värdig och samtidigt pampig fond mot torget för att stärka den offentliga platsen. Huset som vetter mot torget fick därför en mer palatslik gestalt, vilket ger kvarteret ett stadsmässigt uttryck. 2018 utsågs Paraden till Årets Byggnadsmärke av Järfälla kommun, något jag ser som ett kvitto på att vi lyckats skapa något som sticker ut och berör!

Vad ser du fram emot härnäst?

– Det ska bli väldigt kul att fortsätta utveckla Barkarbystaden med vårt nya stora projekt där, som kommer att bestå av en fantastisk mix av bostäder, butiker, kontor och en stor livsmedelsbutik. Och förstås det som vi väntat på så länge – tunnelbanan. Att få vara med och bygga vårt nya kvarter mittemot Barkarbystadens tunnelbanestation som invigs inom bara ett par år känns väldigt spännande. Att få vara med och forma och utveckla en framväxande stad och fundera på hur våra projekt kan bidra till livet där är en stor drivkraft för mig.

Läs mer om Paraden.

Här är ett av våra kommande projekt – Atlas i Barkarbystaden.

 

 

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.