“Som en vacker trämöbel som landat på Skagersvägen i Årsta”

Sarah Segerman fick som nyanställd hand om Skagershuset som sitt allra första projekt. Hon minns särskilt de högt ställda kraven på byggnadens estetik och skönheten i detaljerna. Tillsammans med kollegan Ulrika Lindencrona tog de projektet från start till mål.

Publicerad: 25 April, 2019

– Jag var projektledare och kom in i projektet då detaljplanen var antagen och vi skulle börja projektera bygglovshandlingar, handla upp entreprenör och börja säljarbetet av lägenheterna. Några månader efter byggstart gick jag dock på föräldraledighet och min duktiga kollega Ulrika Lindencrona tog vid och rodde det hela i mål.

Vad är ditt starkaste minne?

– Som ny förstod jag snabbt att Åke Sundvall var ett företag som verkligen stod för hög kvalitet och satte en ära i att bygga vackra hus. Vi höll på att jämföra olika fasadalternativ och hade väl landat i att det skulle bli trä, men skulle vi verkligen ha råd med cederträ var frågan. Skulle det inte kunna bli bra och betydligt mindre kostsamt med granpanel? Det var verkligen inte ett alternativ, tyckte Bengt Sundvall – vem vill ha ett hus med kvistig gran i Årsta? Så ceder fick det bli!

Hur tycker du att resultatet blev?

– Fantastiskt! Jag är så stolt över Skagershuset. Den första tiden efter att det var klart såg jag ofta förbipasserande som stannade upp för att titta på det. Jag kan ju inte veta om de gillade det eller ej, men det verkade beröra dem i alla fall – och det är ju jätteviktigt!  Själv tycker jag att det är som en vacker trämöbel som landat på Skagersvägen i Årsta.

Ulrika Lindencrona och Sarah Segerman

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.