Cykelutflykt till Kristi himmelsfärd? Här är bästa rundorna

Frihetskänsla, motion och rörelseglädje – det finns många anledningar till att cykla. Inte minst att se sig om i ett område och få bättre koll på dess smultronställen. Inför Kristi himmelsfärd tipsar vi om trevliga cykelutflykter kring några av våra områden, nämligen Vallentuna, Bredäng, Norra Djurgårdsstaden, Fruängen och Östra Sala backe i Uppsala.

Publicerad: 19 May, 2020

Vallentuna

Upptäck Vallentunas landsbygd på cykel och låt vägarna leda dig till levande bondgårdar som är öppna för att ta emot nyfikna besökare och gårdar med egna gårdsbutiker. En av dessa är Hökeriet – här erbjuds bland annat närproducerat kött, ost, honung och lokalt hantverk. Stanna till på upptäcktsfärden över en kopp kaffe med hembakat fikabröd bland fornlämningar i hagarna.

Bredäng

Upplev Sätraskogens naturreservat från sadeln! Spana efter vägar med blå cykelvägsskylt och njut av öppna ängar, ekbackar och gammal tallskog som passerar förbi. Blir du svettig och vädret tillåter – varför inte ta ett dopp från Mälarens klippor eller  i något av de två baden som ligger inom reservatet, Mälarhöjdsbadet eller Sätra strandbad. Avsluta med en tur till Bredängs pärla: Konditori Lyran. Detta anrika café och bageri serverar goda bakverk och bjuder på en spektakulär utsikt över Mälaren.

Här hittar du vår nyproduktion i Bredäng

Norra Djurgårdsstaden

Hållbarhet och miljötänk profilerar Norra Djurgårdsstaden och här prioriteras cykeln framför bilen i stadsplaneringen. Härifrån är det nära till Kungliga nationalstadsparken där du kan njuta av en idylliskt lantlig färdsträcka med såväl öppna landskap och sjöar som ekbackar och skogar, förbi Bergianska trädgården och universitetsområdet vid Frescati. Pausa med en fika på det mysiga lilla caféet Skafferiet i Stora Skuggan som ligger inbäddat i en sagolik miljö.

Här hittar du vår nyproduktion i Norra Djurgårdsstaden

Östra Sala backe

Uppsala är känd för att vara en utmärkt cykelstad, och kring Östa Sala backe har det rustats upp och byggts nya cykelstråk som gör det säkrare och bekvämare att upptäcka området på cykel. Flera fina parker finns i området – som grönskande Knäckepilsparken och Källparken. Varför inte packa cykelkorgen full med godsaker och bre ut en picknickfilt i gräset? Perfekt aktivitet under Kristi Himmelsfärd!

Här hittar du vår nyproduktion i Östra Sala Backe

Fruängen

Det finns mycket att utforska i och kring Fruängen och på cykel hinner du upptäcka området ordentligt. Styr hojen mot Långbro park och njut av en av Stockholms vackraste parkidyller. En kulturskyddad 100-årig parkmiljö med vackra gamla träd, en rogivande damm och de karakteristiska byggnaderna Stora Mans respektive Stora Kvinns, som har lämnats intakt. Veckla ut picknickfilten under en ek i gröngräset eller inta en härlig måltid i Långbro värdshus, som drivs av en av Sveriges främsta krögare.

Kolla in våra projekt i områdena:

Panorama, Bredäng 

Granithusen, Norra Djurgårdsstaden

Knäckepilen, Östra Sala backe

Brf Agnes, Fruängen

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.