Sportlov i Stockholm – vi tipsar om bästa snöfria sportlovsaktiviteterna

Se senaste årens milda och snöfria vintrar framkallar närmast en känsla av evig höst eller tidigt annalkande vår. Men vad gör man egentligen på ett sportlov utan snö? Vi passar på att lyfta ett par Stockholmspärlor som passar riktigt bra som sportlovsaktiviteter för såväl stora som små.

Publicerad: 21 February, 2020

Ta pulsen på arkitekturen

Vad passar väl lovet bättre än ett museibesök? Strosa runt på vackra Skeppsholmen och besök ArkDes, Sveriges nationella centrum för arkitektur och design, som nu är inne på sista veckan av utställningen ”Flygande betong – byggelementen som förändrade världen”. Den berättar om tiden då betongelementen symboliserade framtidstro och förkroppsligade drömmen om en bättre värld, men också om dess närvaro i den samtida arkitekturen.

Interagera med robotar

Tekniska Museet kan barn och vuxna tillsammans utforska och upptäcka hur allting egentligen hänger ihop – en spännande resa från industrins barndom till framtidens storslagna visioner. Här kan ni ta del av flera intressanta utställningar som tar pulsen på vår samtid, inte minst den världsturnerande utställningen “Robots” där över hundra humanoider (människoliknande robotar) just nu finnas att se och interagera med.

Äventyr i Hellasgården

Kanske en av Stockholms mest uppskattade oaser? De som varit på plats och vandrat, cyklat eller sprungit i skogarna runt Hellas förstår nog precis vad vi menar. För dig som ännu inte upptäckt denna pärla rekommenderar vi varmt att spendera femton minuter på buss 401 från Slussen och sedan njuta av en dag till skogs. I Hellas finns såväl grillmöjligheter som bastu och kallbad för en maxad upplevelse. Efter äventyr utomhus finns det möjlighet att stanna till i Storstugan och njuta av en vällagad lunch eller middag framför brasan.

En dag till sjöss!

Sommar i skärgården i all ära – men faktum är att denna karga tid gör skärgården nästan än mer intressant. Det krispiga vädret, svala färgerna och avsaknaden av människor gör skärgården till en alldeles speciell plats att uppleva vintertid. Skärgårdsäventyret väntar från Strömkajen där båtar avgår nästan hela tiden.

Haka på trenden – återupptäck brädspelen

Brädspelen har gjort comeback och är en stekhet trend just nu. Lägg undan skärmarna och samla familjen för en mysig spelkväll – ett perfekt sätt att umgås på riktigt. Vill du testa spellyckan ute på lokal finns det i Stockholm flera caféer och barer som nischat in sig på brädspel av alla de slag, exempelvis Dragons Liar, Ugglan Boule & Bar och Folk & Friends.

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.