Sommar i Stockholm – här är Åke Sundvalls guldkorn

Stockholm är en stad som gör sig allra bäst på sommaren, men som ny i huvudstaden kan det vara svårt att veta hur, och framförallt var, man ska spendera den på bästa sätt. Vi på Åke Sundvall har varit verksamma i staden sedan 1942 och har upplevt tillräckligt många somrar här för att våga kalla oss experter på ämnet. Du behöver nämligen inte ta dig långt för att nå de riktiga pärlorna. Här nedan listar vi våra favoriter – allt från nöje, mat, barer och annat som hör sommaren till.

Publicerad: 3 July, 2019

Mosebacketerrassen

Mosebacketerrassen är den säsongsöppna terrassen med Stockholm bästa utsikt. På Söders höjder ligger denna fantastiska sommar-oas som bjuder på mat, dryck och livekonserter hela sommaren. Blicka ut över Gamla stan, lyssna på ljuvlig livemusik och njut av Stockholms sommarkvällar hela sommaren – ända in i september.

Läs mer på deras hemsida

Fjäderholmarna

Bara en kort båttur från city och en knapp kilometer öster om Djurgården ligger Fjäderholmarna. Hit tar du dig på bara 30 minuter med båt från centrala Nybrokajen. Fjäderholmarna är en perfekt destination för den som vill komma bort från stan utan att ta sig långt. Spela boule, promenera i vacker natur och njut av rökta räkor på öns egna rökeri. Båtarna går till och från stan hela dagen, och dessutom erbjuder ön övernattningsalternativ för den som vill stanna längre.

Läs mer på deras hemsida

Sommarbio i Rålis

Varje år arrangeras utebio i Rålambshovsparken i samarbete med Stockholms filmfestival. Under augusti månad visas därför en rad filmklassiker under bar himmel, i hjärtat av Kungsholmen – och helt gratis.

Läs mer på Stockholms filmfestivals hemsida för information

Mälarpaviljongen

Intill Norr Mälarstrand på Kungsholmen ligger Mälarpaviljongen som har öppet för sommaren. En vacker och grönskande oas belägen intill vattnet, där du kan njuta av god mat, fika, drinkar och fantastisk sommarsol. Dessutom bjuds det på musik och shower av olika slag under hela sommaren, vilket bara det är värt ett besök i sig.

Läs mer på Mälarpaviljongens hemsida för mer information

 

Trampbåt längs Strandvägen

Finns det något vackrare än att blicka ut över Djurgården och Strandvägens fullsatta uteserveringar en sensommarkväll? Nej, förmodligen inte. Vackrast blir det från vattnet – och då kan vi rekommendera båtuthyrningen under Djurgårdsbron. Hyr en trampbåt och sitt front row på Stockholms finaste adress – och varför inte avsluta med ett kvällsdopp i solnedgången?

Läs mer på deras hemsida

 

Musikbåten Blidösund

Blidösundbolaget bjuder på kvällsturer till musik under hela sommaren. Här kan du äta och dricka gott och blicka ut över solnedgången över vattnet till tonerna av vackra melodier. En helkväll på sjön som bjuder på en härlig blandning av gammal och ny musik, som blues, jazz, pop och rock – och allt däremellan.

För mer information, se Blidösundsbolagets hemsida

Artipelag

Kombinera mat, konst och vacker natur på fantastiska Artipelag på Värmdö. Artipelag är en fantastisk knytpunkt där konst möter skärgård och ger det bästa av allt – aktiviteter, events och kultur. Hit kommer människor från hela världen för att andas in Sveriges vackra natur och njuta av förstklassig konst, på en mycket unik adress. Hit tar du dig med båt, bil eller gratisbuss direkt från stan.

Läs mer på Artipelags hemsida

 

 

Här hittar du vår nyproduktion i Stockholm

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.