Midsommarfirande runt våra bostadsområden – här är listan

Midsommar står för dörren och det är dags att svida om till finkläder, binda en blomsterkrans och dansa runt stången. Runt våra bostadsprojekt finns det flera mysiga midsommarevenemang för hela familjen – vi har listat de bästa.

Publicerad: 17 June, 2019

Herrängens gård

Projekt: Agnes, Fruängen

En kort promenad från Fruängen ligger Herrängens gård där det ordnas midsommarfirande på dansbanan med start kl. 13.00. Tillsammans klär man och reser stången – sedan blir det dans. Sugen på sill? Då kan du boka in dig på en traditionell sillunch i själva gården. Fika och glass finns att köpa i kaféet hela dagen och för barnen ordnas ponnyridning, fiskdamm och lotteristånd.

Firande: Herrängens gård, kl. 13-16. Segeltorpsvägen 49-51.

Disagården

Projekt: Knäckepilen, Östra Sala backe

Med bil eller cykel tar du dig till Disagården i Gamla Uppsala cirka 5 km från Östra sala backe. Här väntar traditionellt midsommarfirande med lekar, folkmusik och folkdansuppvisning. Även hemslöjdslotterier, chokladhjul, fiskdamm, ansiktsmålning och sommarcafé med korv, kaffe, våfflor och glass.

Firande: Disagården, kl. 10-16.  Ärnavägen, Gamla Uppsala.

Projekt: Granithusen, Norra Djurgårdsstaden 

Ta spårvagnen eller cykeln från Norra Djurgårdsstaden till Skansen och vältra dig i ett riktigt klassiskt midsommarfirande! Här pågår midsommar i dagarna tre, med fullspäckade program från morgon till sen kväll. Bind egna kransar, dansa runt midsommarstången och ta del av folkmusik och folkdans. Den lövade midsommarstången reses klockan 14 på midsommarafton – missa inte det!

Firande: Skansen, kl. 10-22. Djurgårdsslätten 49-51.

Projekt: Estrad, Vallentuna. 

På ängen mellan Vallentuna kyrka och Vallentunasjön är det i vanlig ordning traditionellt firande med allt som hör midsommar till: musik, dans, förfriskningar och bokbord. Vill du maxa sommarkänslorna är du välkommen att dagen innan midsommar komma och hjälpa till att binda kransar och girlanger!

Firande: Kyrkängen, alldeles bakom Vallentuna kyrka, kl. 14.00.

Projekt: Magelungsterrassen, Farsta strand

I vackra omgivningar kring sjön Magelungen firas midsommar traditionsenligt i Farsta gård. Curt Brandt, före detta medlem i Viljans folkdanslag, leder firandet med sång och dans runt den blomsterprydda midsommarstången. Duka upp picknick i gräset i den stora trädgården eller köp mat och fika på gården.

Firande: Farsta gård, kl. 13-16. Farstaängsvägen 16-22.

Projekt: Vällingby Allé, Vällingby

Upplev ett traditionellt midsommarfirande i vackra lövsalen på Tempeludden i Hässelby villastad. Njut av sommarens högtid med midsommarstång, sånglekar, musik, fika, lotterier, picknick i det gröna och dansuppvisning med Vällingby Folkdansgille.

Firande: Tempeludden, kl. 12-17. Vid vattnet i närheten av Riddersviks gård.

 

Projekt: Kvarteret Paraden, Barkabystaden

Vid den vackra 1800-talsgården bjuds det på traditionsenligt firande för hela familjen. Majstången kläs kl. 12.00 och reses kl. 13.00 – ta gärna med egna blommor. Folkdanslaget Fyrväpplingen leder dansen kring midsommarkransen. Servering av fika, korv och kaffe finns – eller så tar du med egen picknick.

Firande: Skälby gård, kl. 12-15. Skälby gårds väg 20.

Projekt: Ängsnäs Glänta, Huddinge

I lummiga Sjödalsparken vankas midsommarfirande med barnen i fokus. För de små besökarna är nog minitivolit det största dragplåstret, och det kommer att finnas godis och ballonger. Ta en plats i gräset och duka upp picknicken eller köp fika och kaffe i serveringen. Kl. 10.15 kläs midsommarstången – ta gärna med egna blommor och hjälp till att klä den riktigt fin!

Firande: Sjödalsparken intill Huddinge centrum, kl. 10-16.  

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.