5 tips för bästa hemmakontoret

Det som tidigare var ett lyxigt val har nu blivit mångas vardag – att jobba hemifrån. Kanske har dina vanor kring att jobba hemifrån redan kommit på plats eller så söker du fortfarande efter fokus, rutiner eller en bra arbetsställning? Oavsett har vi satt ihop en lista på våra bästa hacks för ett hållbart jobba-hemifrån-liv.

Publicerad: 6 May, 2020

Ta en morgonpromenad

Unna dig själv frisk luft och en känsla av att du byter morgonstund hemma mot ny arbetsdag. Det behöver inte vara mycket mer än ett par minuter utomhus för att sätta dig i ett nytt mindset och ge dig själv känslan av att du faktiskt tar dig till jobbet – såväl fysiskt som mentalt.

Sätt ett fokus för dagen

Det är lätt att känna att dagarna flyter på och att du inte hunnit uträtta något under arbetsdagen. En teknik för att undvika det är att med stora bokstäver skriva ner ditt fokus för dagen. Det kommer att göra det lättare att hålla riktningen när andra saker lockar din uppmärksamhet. Du kommer dessutom att känna dig mer tillfreds när du vid dagens slut tittar på ditt fokusområde och inser att du faktiskt uträttat saker inom det.

Det lilla kontoret i vårt nybyggda studentboende Maja i Gubbängen

Tänk på ergonomin

Se till att du kan sitta bekvämt, stå mjukt med rätt höjd och att du har bra belysning där du jobbar. Har du inget ståbord hemma? Bygg ett! En pall på ett bord, strykbrädan eller varför inte rensa i bokhyllan för att göra lite plats? Släpp tangentbordet av och till och ta en promenad i rummet, hämta ett glas vatten eller gå ut en kort stund. Cirkulation av blodet går inte bara ut i armar och ben, det går också upp i hjärnan!

Simulera kontoret 

Saknar du också ljudet av kollegorna? Familjen, en byrå på Södermalm i Stockholm, har satt ihop ett mixerbord av kontorsljud så att du kan skapa din egen optimala blandning. Kontorshund, bilar, skrivare, telefoner som ringer och tangentbord som smattrar – allting finns!

Klicka här för att skapa din egen kontorsmiljö.

Preppa morgondagen

Innan du avslutar arbetsdagen skriver du en lista på vad du ska göra imorgon. På så vis hjälper du dig själv med att sätta en riktning, som du enkelt kan följa nästföljande dag när du kommer hem från morgonpromenaden och kliver in på jobbet.

 

Relaterad läsning:

Inred med ljus – en guide till rätt belysning i hemmet

Förändra med textilier – 5 enkla inredningstips

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.