Elfa fixar hobbyförvaringen i Brf Smeden i Vallentuna

För ett praktiskt boende är förvaring A och O, särskilt om man vill kunna pyssla med sina hobbys eller arbeta hemifrån. Därför har vi på Åke Sundvall teamat ihop oss med förvaringsföretaget Elfa som kommer att förvandla det gemensamma hobbyrummet i vårt bostadsprojekt Brf Smeden i Vallentuna till ett organiserat högkvarter för kreativitet. Sara Badman från Elfa berättar om planerna.

Publicerad: 16 June, 2020

Sara Badman, marknadskoordinator på Elfa

Att ha en plats dedikerad för kreativitet och fokus, utan att behöva skapa utrymme för det i sin egen lägenhet, är utgångspunkten i samarbetet mellan Åke Sundvall och Elfa. I Brf Smeden i Vallentuna kommer det gemensamma hobbyrummet på entréplan vara utrustat med måttanpassade förvaringslösningar och extra smarta detaljer för att underlätta för de boende att arbeta med sina egna projekt.

– Här finns utrymme att pyssla med allt från enklare snickeriprojekt till akvarellmålning. Bara fantasin sätter gränserna! Vi har ritat upp förslag på lösningar med en arbetsbänk längs med fönsterpartierna där många kan sitta även med avstånd. Beroende på vad man väljer att göra här finns det förvaringsmöjligheter för småsaker som verktyg och redskap och en hel vägg med hyllplan för allmän förvaring, säger Sara Badman och fortsätter:

– Tänk dig ett pysselrum på en förskola där alla håller på med sitt och där det finns förvaring att bara lägga upp sina halvfärdiga grejer för att sedan ta ner och fortsätta senare. Det ska vara enkelt och tillgängligt att komma hit och fixa och dona. Alla prylar kan ha sin bestämda plats – allt från lim, papper, färgburkar och saxar till hammare, såg och polygrip – vilket gör det lätt att hålla ordning.

Elfa inreder med en bas av backar, hyllor, förvaringstavlor och lådor. I garagesektionen kommer det att finnas konsoler vid taket med möjlighet att lägga upp långa föremål som brädor och lister.

– Här kommer det även att finnas en mer robust arbetsyta för de jobben man inte vill göra hemma, till exempel borra, spika eller plantera om blommor. Att ha tillgång till ett rum utanför lägenheten dedikerat för sådana här saker är verkligen en stor fördel. Det frigör plats i hemmet för annat, vilket är tacksamt när boendeytorna generellt sett blir mindre.

För de boende som vill jobba hemifrån, men ändå få ett miljöombyte, finns det möjlighet att gå ner till hobbyrummet och skapa sig sitt eget hemmakontor.

– För många är känslan av att komma hemifrån viktig när man arbetar. Även om man bara behöver ta hissen ner så händer det något med ens sinnesstämning, man går ut genom dörren och in i en ny miljö. Den rutinmässiga grejen tror jag är viktig. Att ta med sig jobbet till en annan plats gör också att man kan känna att man är ledig när man väl är hemma. Att det finns ytor och förvaring som underlättar ”hemmajobbandet” gör ju förstås inte det hela sämre!

Brf Smeden i Vallentuna

Inspirationsbild Elfa

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.