Mäklaren: Därför uppfyller Brf Agnes alla kriterier

Vissa bostadsprojekt träffar mitt i prick vad gäller marknadens behov, läget i staden och den arkitektoniska utformningen – ett sådant projekt är Brf Agnes i Fruängen. Vi har pratat med ansvarig mäklare Christofer Svensson på Fastighetsbyrån om varför Agnes sticker ut på bostadsmarknaden.

Publicerad: 27 September, 2019

Christofer Svensson, mäklare på Fastighetsbyrån

Vad är det som är speciellt med Agnes som objekt?

– Som mäklare räknar man selling points, alltså hur attraktivt ett projekt är. Agnes uppfyller de flesta kvaliteter. Det är ett toppmodernt och praktiskt boende med hiss, garage i huset och tillgång till bilpool. Dessutom är läget exceptionellt – Agnes ligger högt på en återvändsgata, utan insyn och med en makalös utsikt över hela staden. Samtidigt går det nästan inte att komma närmare tunnelbanan, bussar och centrum.

Vad utmärker lägenheterna?

– Det är en väldigt hög lägstanivå. Man har jobbat med ett begränsat antal tillval och istället haft en högre standard i startpaketet. Att slippa ta massa beslut om tillval är något som verkligen uppskattats av kunderna och det gör även själva bostadsaffären mycket mer okomplicerad för alla parter. I de få lägenheter som finns kvar till försäljning är tillvalen stängda – men spekulanterna bryr sig inte om det. Det tycker jag är en tydlig kvalitetsstämpel.

Vad är det som lockar med Fruängen?

– Fruängen är attraktivt och ökar hela tiden i popularitet. Det är slutstationen på en kort tunnelbanelinje med ett bra centrum och fina omgivningar. Det är bara att hoppa på tunnelbanan och du når Hornstull på 10 minuter och city på knappt 20 minuter – och pluggar du på Stockholms universitet är det raka vägen utan några byten.

Några highlights i området?

– Den omedelbara närheten till Långbro park – ett väldigt attraktivt område som bara ligger 300 meter från Agnes. Här kan man promenera i vackra kulturhistoriska miljöer och äta gott på Långbro värdshus. Fruängen gränsar till Älvsjö, och för dem som till exempel säljer sin villa och vill bo kvar nära Älvsjö och Långbro är Agnes ett perfekt komplement.

Hur ser försäljningsprocessen för Agnes ut?

– En försäljning har alltid olika stadier. När ett projekt släpps är det lite nyhetens behag, alla vill vara med från början och välja ut exakt sin lägenhet att skriva upp sig på. Sedan går man in i en mellanperiod då det inte händer så mycket och det är långt till inflyttning. När det gäller Agnes har lägenheterna hela tiden sålt väldigt bra, tack vare läget och den höga kvaliteten på bostäderna. Men nu när huset finns på riktigt och det börjar närma sig inflyttning blir det mer greppbart för folk och intresset peakar igen. Det ligger mycket förväntan i luften!

Slutligen, vad skulle du lyfta fram som Agnes bästa tillgång?

– Wow-känslan man får av den milsvida utsikten! Det åtta våningar höga huset står på en höjd, så även lägenheterna längst ner har bland det högsta läget i Fruängen. Med en utsikt bort till Globen och från vissa lägenheter ända till Kista Tower har Agnes onekligen ett av Fruängens bästa läge alla kategorier.

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.