Nytt samarbete: Elfa skapar hållbara förvaringslösningar i våra studentlägenheter

Strukturera upp studentlivet med rätt förvaring! Vi på Åke Sundvall har inlett ett samarbete med förvaringsföretaget Elfa som visar hur man kan skapa hållbara och kvadratsmarta förvaringslösningar i våra studentbostadshus Maja & Knekten i Gubbängen och Tensta Torn.

Publicerad: 7 August, 2020

Sara Badman, marknadskoordinator på Elfa

Elfas affärsidé är att frigöra boyta och skapa mer utrymme i människors vardag. I arbetet med studentbostäderna Maja & Knekten i Gubbängen och Tensta Torn har Elfa utformat olika lösningar för att utnyttja väggytan för smart förvaring. En möjlighet att inreda utan att lämna spik- eller borrhål i väggarna, vilket inte är tillåtet i lägenheterna.

– I alla lägenheter finns ett antal bärlister monterade vid taket och på dem kan du som student hänga på Elfa-skenor att fästa till exempel hyllor och lådor på. Det finurliga med bärlisten är att den är det enda som skruvas upp på väggen – allt annat hängs på den – vilket minimerar hål i väggarna. Detta gör det enklare för de boende i lägenheterna samtidigt som det långsiktigt blir mindre slitage och ett ökat värde på fastigheterna, säger Sara Badman, marknadskoordinator på Elfa.

Sju förvaringsförslag

Genom samarbetet med Elfa kommer de boende i studentlägenheterna att enkelt kunna surfa in på Elfas hemsida där totalt sju förslag på måttanpassade förvaringslösningar presenteras. Lösningarna är noga utvalda för att passa studentlivet ur såväl ett budget- som compact living-perspektiv. Utöver detta har studenterna möjlighet att boka in en kostnadsfri personlig förvaringskonsultation med Elfa.

– Vi har utformat ett antal förvaringslösningar anpassade till förutsättningarna i just dessa lägenheter: tre olika förslag på praktiska arbetsplatser och två bokhyllor i olika storlekar som alla kan hängas upp på bärlisten. Dessutom finns det lösningar för extra förvaring i form av till exempel smala, grunda korgar som bland annat kan tjäna som platseffektiv skoförvaring i hallen. Självklart finns det också möjlighet att skapa sina egna lösningar eller boka våra experter för personlig hjälp med förvaringsplaneringen.

Flexibla och hållbara lösningar

Hållbarhet är ett ledord i samarbetet. Åke Sundvall fokuserar på att skapa högkvalitativa, omtyckta och yteffektiva hem, och i den ambitionen passar Elfas hållbara och funktionella förvaringslösningar väl in.

– Våra lösningar är otroligt flexibla och utformade för att hålla en livstid. När du flyttar plockar du bara ner förvaringen från bärlisten och tar med till nästa boende. Det finns en näst intill oändlig möjlighet att ändra om och komplettera för att passa det rum och användningsområde du vill åt. Det som började i en studentlägenhet kanske slutar i ett barnrum eller garage! Oavsett hur din boendesituation ser ut i framtiden kommer du ha användning av dina Elfa-grejer. Dessutom är det svensk design tillverkad i småländska Västervik. Hela konceptet passar väldigt väl in i Åke Sundvalls hållbarhetstänk.

Kolla in förvaringslösningarna som Elfa har tagit fram till våra studentlägenheter här.

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.