Svalka dig i värmen? Vi tipsar om badplatser runt våra bostadsområden

Man ångrar aldrig ett dopp, brukar det ju heta. Och vi håller med. Vi vill därför tipsa om ett par fina badplatser runt om i Stockholm och Uppsala. Låt dig inspireras och gör en badutflykt till Bredäng, Vårberg, Farsta eller Norra Rosendal i Uppsala.

Publicerad: 8 July, 2021

Bredäng/Vårberg

Mälarhöjdsbadet

Cirka femton minuters promenad från Bredäng centrum ligger Mälarhöjdsbadet. Njut av vacker lummig omgivning och fin sandstrand, hopptorn, lekplats och grillmöjligheter. Blir du rastlös av att solbada kan du besöka utegymmet eller basketbollplanen i anslutning till badet. Strax intill ligger även Sätraskogens naturreservat för den som vill sträcka på benen och ta en promenad eller löptur.

Sätrastrandsbadet

Stor badstrand vid Mälaren med volleybollplan, toppfräscht utegym, grillplatser och en kiosk med servering. Från Sätra, som ligger mellan Bredäng och Vårberg, är det ungefär tio minuters promenad ner till vattnet och Sätrastrandsbadet.

Vårby Strandbad

En tunnelbanestation från Vårberg når du Vårby strandbad, även kallat Vårbybadet. Här finns en fin sandstrand med långgrunt vatten och flytbrygga, lekplats med gungor, klätterställning och rutschkana samt boulebana för de äldre. Badet är utrustat med kiosk, toalett, utomhusdusch och omklädningshytter.

Johannesdalsbadet

En kvarts promenad från Vårberg centrum når du Johannesdalsbadet. En liten pärla vid Mälaren med både strand och klippor, och lummig vegetation runt om. Mysigt men inte så stort – perfekt för en lugn dag på stranden.

Farsta

Farsta strandbad

Vid sjön Magelungen ligger detta populära strandbad med utegym, boulebana och volleybollplan. Stor gräsyta med en liten barnvänlig sandstrand samt kafé med uteservering. Utomhusdusch och toalett finns.

Hökarängsbadet

Hökarängsbadet är ett nyligen upprustat strandbad beläget vid sjön Drevviken, omgivet av vackra grönområden. Badet är ett barnvänligt strandbad med brygga, toaletter och omklädningsmöjligheter samt en kiosk/servering. Här finns även utegym och möjlighet att grilla och ha picknick.

Stortorpsbadet

Cirka femton minuters cykeltur från Farsta Strand når du Stortorpsbadet vid Drevviken i Trångsund. Vid badet finns en stor gräsyta för picknick och lek, och vill du bada mer avskilt hittar du klippstränder i närheten. Badplatsen är utrustad med torrtoalett och fikabord.

Norra Rosendal, Uppsala

Sunnerstabadet

Sunnerstabadet är ett naturbad beläget vid Mälarens nordligaste fjärd Ekoln, cirka sju kilometer från Norra Rosendal. Här hittar du en cirka 25 meter långgrund sandstrand och stora gräsytor perfekt för fikan eller picknicken.

Lyssnaängsbadet

Inte långt ifrån Sunnerstabadet ligger Lyssnaängsbadet intill Skarholmen. Här breder en 50 meter lång sandstrand ut sig med plats för många aktiviteter. Det är ett stort, lättillgängligt bad med bryggor, kiosk med servering, stora gräsytor och handikappanpassad WC.

Kolla in vad vi bygger i Bredäng, Vårberg, Farsta och Norra Rosendal i Uppsala:

Kvarteret Panorama i Bredäng

Kasvakten vid Vårbergstoppen

Bostadsrätter i Farsta Strand

Kvarter i Norra Rosendal

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.