Upplev Rindös storslagenhet året om

Med havet som granne och storstaden på lagom avstånd, ett brett utbud av fritidsaktiviteter, service och smakupplevelser och en storslagen natur är Rindö en plats där livet kan levas fullt ut – en kronjuvel på randen till Stockholms vackra mellan- och ytterskärgård.

Publicerad: 5 November, 2019

I denna moderna och levande skärgårdsmiljö är det aldrig långt till närmaste naturupplevelse. Runt knuten från Marketenteriet väntar havets mäktiga skådespel, skogens omslutande dofter med två hundra år gamla tallar, skyddade badvikar och solvarma klippor med utsikt över Östersjön. Ströva i varierad terräng, åk skidor längs elljusspåret, gå på bär- och svampjakt eller hyr en kajak och glid mellan kobbar och skär.

Från Rindö tar du dig enkelt till Stockholm med bil, båt eller buss, och bara några kilometer bort ligger populära Vaxholm som i folkmun brukar kallas skärgårdens huvudstad. Vaxholm nås med bil på 15 minuter och Stockholms city på 45 minuter.

Över Rindö löper länsväg 274 med gratis vägfärjeförbindelser till Vaxholm i väst och Värmdö i öst – och här går även en SL-buss som förbinder dessa två. Från centrala Vaxholm hittar du bussar som åker till och från stan flera gånger om dagen.

Naturligtvis är Vaxholmsbåtarna också ett attraktivt färdmedel och trafikerar Rindös egen brygga Grenadjärbryggan och Stockholm city under vår, sommar och höst. Dessutom kommer nya snabbare pendelbåtar att börja gå mellan Rindö och Strömkajen i centrala Stockholm med start hösten 2020.

Hamnen öns hjärta

Marketenteriet, som är en av våra nyproduktioner i Stockholm, ligger på Rindö , där det erbjuds både privat och kommunal service, med bland annat flera förskolor och en grundskola upp till årskurs sex. Här finns även livsmedelsaffär, gym med ett brett utbud av friskvård, utegym, tennisbana, kajakuthyrning och elljusbelysta motionsspår.

Den naturliga samlingsplatsen på ön är Rindö hamn. Här är det liv och rörelse året om med restauranger, bryggeri och ostmakeri. Ät och drick gott på Batteriet Orangeri & Kök eller handla råvaror i restaurangens butik och deli. I Orangeriet kan du köpa plantor och närodlade varor från lokala aktörer.

Öns egna mikrobryggeri Waxholms Bryggeri erbjuder både ölprovningar och gruppvisningar – och snart kan man även dricka nybryggd öl i bryggeriets nya tillskott Bryggeripuben.

Ta en fika på Ostmakeriet där det ystas småskaligt och hantverksmässigt smakrika ostar som lagras i de gamla bergrummen till öns gamla fästing. Det lilla Ostkaféet med sin härliga atmosfär har ett fåtal platser inomhus men en stor veranda att njuta av fika och smörgåsar.

I denna unika skärgårdsmiljö är historiens närvaro påtaglig. Arvet efter Vaxholms kustartilleriregemente, KA 1, gör sig påmint med sina anrika kasernbyggnader från förra sekelskiftets början, som idag blivit hem åt hundratals nya Rindöbor. Även äldre spår efter den svenska försvarsmakten hittas i Rindö Redutt, Oscar-Fredriksborgs fästning och Byviksfortet ­– spännande utflyktsmål som berättar om Rindös viktiga roll genom historien.

Läs om vårt bostadsprojekt med tio helt unika lägenheter i Marketenteriet.

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.