Brf Smeden: Svårslaget läge med det bästa av många världar

Vallentuna kombinerar småstadens idyll med närheten till storstadens puls. Här har du såväl de lokala guldkornen som skogen, sjöarna och de vackra kulturlandskapen utanför dörren. Njut av fina strövområden, natursköna motionsspår eller en trevlig golfrunda, och upplev shopping- och kulturutbudet i centrum. Längtar du ut i världen finns Arlanda en kort biltur bort samtidigt som du når Stockholms city på en halvtimme.

Publicerad: 15 April, 2020

En värld av rörelse
I Vallentuna är det lätt att leva ett aktivt liv. Ett stenkast från Brf Smeden ligger Sports Club Vallentuna, ett motionscenter på över 7 000 kvm där du finner landets kanske mest kompletta motionsanläggning, simhall och ett sportcafé med god och hälsosam mat. Vid Vallentuna idrottsplats hittar du allt från tennishall till isbana, flera motions- och skidspår och en komplett friidrottsanläggning med allvädersbanor. Är du hästintresserad finns det vackra stigar att rida på, fina anläggningar och flera aktörer som erbjuder både stallplats och ridskolor.

Kaffemaskin

Ett levande centrum
Du behöver inte åka in till Stockholm för att hitta bra shopping! En kort promenad från Brf Smeden ligger Vallentuna centrum med cirka 50 butiker, där en mångfald av shopping, umgänge och upplevelser för både stora och små väntar. Här är du alltid nära service och det lilla extra i vardagen – välsorterade mataffärer, husläkare, mysiga caféer, stenugnsbageri, trevliga restauranger och mycket mer.

Kultur runt knuten
Upplev lyxen av att ha en egen teater på promenadavstånd! På Vallentuna Teater kan du ta del av konserter, teaterföreställningar, aktuella biofilmer och föreläsningar i en mysig miljö. Inte långt därifrån ligger Vallentuna Kulturhus där det förutom ett stort och modernt bibliotek finns utställningslokaler, flera scener, bokningsbara mötesrum och en kreativ verkstad.

Lev ut golfdrömmen
Varför inte passa på att uppleva Vallentunas vackra omgivningar med en klubba i handen? Vallentuna är en av Sveriges främsta golfkommuner med flera natursköna golfbanor som bjuder in till sin egen nisch. Gå en runda på Huvudstadens Golfklubb, Vallentuna Golfklubb eller Brollsta Golfklubb.

Naturnära upplevelser
Vallentuna är känt för sin vackra natur med gott om vandringsleder och strövområden, badplatser, kulturminnen, fiskesjöar och vackra motionsslingor. En promenad eller cykeltur bort, i anslutning till Vallentunasjön, ligger Björkby-Kyrkvikens naturreservat – ett populärt utflyktsmål som karakteriseras av ett öppet odlingslandskap med stora ängar, gammal skog och intressant flora och fauna.

Odla dina intressen
Sugen på att engagera dig i en förening? I Vallentuna finns i stort sett en förening för alla, vare sig du brinner för odling, dans, körsång, konst, cykling, orientering, frimärkssamlande – eller något helt annat. Variationen i föreningslivet vidgas ständigt, och genom ideella eldsjälar bidrar föreningarna till ett levande Vallentuna och en meningsfull fritid för många.

Idylliskt och närproducerat
Upptäck Vallentunas landsbygd och låt grusvägarna leda dig till levande bondgårdar som är öppna för att ta emot nyfikna besökare och gårdar med egna gårdsbutiker. Här erbjuds bland annat närproducerat kött, ost, honung och lokalt hantverk. Stanna till på upptäcktsfärden över en kopp kaffe med hembakat fikabröd bland fornlämningar i hagarna.

Läs mer om Brf Smeden och anmäl intresse här.

Missa inga nyheter från Åke Sundvall

Låt oss hålla kontakten för uppdateringar om vad som är på gång hos oss, få koll på nya bostadsprojekt och inspiration inför bostadsköp.